18 juni 2007

indigo och ljus

Jag kan inte kalla ett halsband Blåvitt, nån måtta får det ändå vara, jag har ju gjort ett halsband som skulle göra en AIK-are själaglad förut.. Och egentligen behövde jag mer av getingvarianten, nåt gult och brunt eller gult och svart, men det rådde oklarhet kring vilka stenar jag skulle använda, så inför en special occasion gjorde jag nu det andra som jag var sugen på, nåt mörkblått och vitt.
Det är rocaille, förstås, som ju min bas. Rocaillen som är randig är från Ghana och den större som inte är randig är från Gambia (så går det när man har Afrika-resenärer i bekantskapskretsen.. Jag känner tyvärr inga Indien-farare, annars skulle jag mer än gärna få och köpa pärlor även därifrån..). Sen är det snäckskal, sötvattenspärlor, tjeckiska glaspärlor och så bergkristall. Nu ska jag nog göra örhängen till!

Och så här blev de. Har inga enkelenkla örhängskrokar kvar, tyvärr, de var slut när jag kollade efter dem sist. Får göra själv av silvertråd, men det känns lite överkurs för mig. Sen hade jag velat göra dem olika, såsom jag gjorde med de i rosa och grönt, där en är med en stor rosa och en med en stor grön pärla, men jag hade inget bra att ha upptill om jag hade klara tjeckiska fasetterade underst. Det blev standardvariant med båda storpärlorna i indigo, men de är fina ändå. Tyck' jag, tralala.

1 kommentar:

  1. Min lillasyster är en Indienfarare!

    SvaraRadera