15 juli 2007

Passande till höstvädret...

Jag fick en förfrågan på om jag kunde göra ett halsband med ett kors. Ett kors har jag aldrig gjort, men varför inte pröva? Långt eller kort? Glas, stenar eller sötvattenspärlor? Vilken färg? Hur stort får korset vara? Inte orange, vinrött, gult eller lila sa personen. Kan det vara helt svart? Helt svart sa jag, det tror jag inte är inte så bra energimässigt (och kände mig lite fånig). Fast det är ju du som ska ha det... Jag tänker rost, oliv och petrol, lite Kaffe Fassett, när jag tänker på dig.. Ja, men det låter utmärkt sa hon. Vad resten anbelangar vet jag inte. Det blir nog bra hur du än gör. Du kan bestämma. Du kan bestämma? Ljuv musik samtidigt som ohyggligt prestationsångestskapande.
Så här blev det efter att jag legat sömnlös och tänkt ömsom på det, ömsom på annat. Korset är röd jaspis på metalltråd. Sen är det vaxad lintråd (som är fint men också irriterande klibbigt och flossigt om man har pärlor med otillräckligt stora hål. Inget för nybörjare.) På den sitter olika glaspärlor och så stenarna karneol, unakit och citrin. Det jag vet om dessa stenar är bara fina saker men läs själv här http://www.paranormal.se/ om du vill veta mer. Hoppas det är tillräckligt mycket rost och tillräckligt omycket orange... och att personen gillar det. Har funderat på att göra nåt mer åt korset, men jag låter det ligga till sig tills i morgon innan jag bestämmer mig. Då ska jag sätta en droppe kontaktlim på alla viktiga knutar också. Gonatt!

Gjorde om låset nu. Det första var för klent.
Och så var korset för stort för halsbandet... (Så går det när man börjar i fel ända. Jag började med korset nämligen.) Här är slutversionen.. Tycker själv det blev jättebra. Det nya korset är jaspiskulor, en karneol i mitten och så glas i ändorna. Hoppas hon gillar det och hoppas jag får göra fler, det var roligt!

1 kommentar:

  1. Å, jag älskar det...! Färgerna är helt fantastiska!

    SvaraRadera