30 september 2007

Kyrkogårdsblomster!

Det blir sällan precis som man tänkt sig, men väldigt ofta gör det ingenting, ibland blir det ju till och med bättre! Nu kan jag inte säga om det blev bättre eller sämre, eftersom svavelfärgade syner med svulstiga rosor och skallar är lite svårt att få till i annat än fantasin eller möjligtvis dataspel. Så här blev i alla fall mitt första riktiga bokband. (Nån dag ska jag skriva om magband, det första jag började min "pärlkarriär" med.. Men inte idag.)
En vän som är guldsmed och vars smyckesåsikter jag verkligen sätter värde på sa att jag borde göra bokbanden knäppbara, så man kunde hänga upp sin bok istället, men då måste man ju veta hur stora böcker man ska ha banden i, och det är inte så lätt. Det första bandet fick alltså ändå bli öppet.
Jo just, det är glaspärlor med "kronor", serpentinpärlor (de gulgröna) och så lite rocaillerosor med blad av färgad bergkristall. Det funkade inte att ha boken rättvänd, så ni kan inte se det, men bandet ligger mitt i Hamlet. Det kändes som det gav lite mervärde. <--- Pärlbesatt goes corporate.

1 kommentar:

  1. Åå, länge sen igen. Fin produkt - boksmycke! Varför inte, det finns ju mobilsmycken också, i mitt tycke väldigt onödiga prylar. Men boksmycke funkar absolut som bokmärke.

    SvaraRadera