20 november 2007

My preciousss...

I Pärlbesatta ögon kan inget framkalla mer Skattkammarön-vibb än pärlor, helst i mängder, så förstå hur jag reagerade när jag fick följande av kära nätisen som varit i Ghana!
Eller, fick, jag köpte ju dem efter att ha beställt dem, men även om det var mer pengar än jag "får" lägga ut så är det ack så prisvärt med afrika-köpta pärlor och tillfället är inte precis nåt man springer på varje dag..Dessutom bränner pärlor inga hjärnceller eller lägger sig på höfterna, så det borde fasen subventioneras, som terapi betraktat.. Pärlor på recept nästa!
Andra och tredje bilden är högarna när jag sorterat enligt färg. (Och du Ritva, det ska vara dryga tre kilo... Jag har inte vägt dem, men kassen var tung! Det är vanlig rocaille, de för Västafrika typiska "randiga" lite större rocaillerna, lite speciella saker som risajklat glas, handblåst och underbara matta lite större rundare, samt sånt som ser ut att vara köpt i Kina och som man hittar här, fast då mycket dyrare.. (de små kuberna t ex.)

6 kommentarer:

 1. LillsmurfanLisa20 november 2007 19:56

  Pärlor på recept tycker jag är en alldeles underbar idé. Jag funderar dessutom på om jag ska beställa något av dig, som är gjort med framförallt Ghanapärlorna. Jag hör av mig inom kort isf.

  SvaraRadera
 2. Åh, man storknar ju! Vad kostade härligheten?

  SvaraRadera
 3. Å himmel o pannkaka!!! Det var det värsta vilka mängder! Måste väga några kilon alltså! Jag förstår din känsla. Men hur många förvaringsburkar behövs inte till detta??!!

  SvaraRadera
 4. Herregud vad jag blir avundsjuk! :) Sånt där finns inte att få tag på i Gambia. Men det är roligt att du fått lite upplyftande saker, det är du värd! Längtar efter att se resultatet av alla pärlor!

  SvaraRadera
 5. Ghana har mycket större utbud på pärlor än vad lilla Gambia har. I Ghana tillverkar de ju också en massa egna speciella, i Gambia importeras rubbet. Kan inte tro annat. Jag har som avsikt att beställa lite speciella trädetaljer i år av en träsniderikunnig bekant. Få' se vad det blir för något (kanske en tumme bara.)

  SvaraRadera