25 januari 2008

ååååh medaljåååånger!

Jubel och klang vad bra medaljonger funkade som avledande manöver. Jag förlorade mig helt. Nu återstår det ljuva väljandet av färger till halsband, och så själva pärlandet. Hoppas de blir lika fina som de förra, nåt av det jag tycker mest om av allt jag gjort. Vill ni veta vad som är på dem? Vi tar det klockvis. En ros, ett kors, ett gammalt vykort från senegalesiska riksarkivet (en favorit bland alla dem), grundaren för det mouridiska brödraskapet (Cheikh Ahmadou Bamba), Krishna och hans mamma Yasoda, Kali, en flower fairy, en muslimsk kalligrafi som jag inte vet vad det står på (hoppas det inte är nåt fult- typ som Fyla små lätter-tatoos), en madonna, moskén i Touba (samma brödraskap som ovan) och så två madonnor till. Ekumenik på hög nivå alltså, som vanligt.
Jag skulle kolla på vad andra gjort för ikon-halsband, och insåg snabbt att Hjälp vad jag ligger i lä med kitschen! Skåden själva: http://www.giftscatholic.com/brazilian-jewelry.htm

6 kommentarer:

 1. Kanske är det arabiska ett av min sons favorituttryck; "JIHAD, BABY"? ;)

  Snygga grejer, som vanligt. Var köper du de där yttepyttesmå glaspärlorna som du strösslar med? Jag letade på Panduro i Växjö, men kammade noll.

  SvaraRadera
 2. Mysko teologi med det där korset.
  Men det kanske är att jag inte kan urskilja ordentligt figurerna på det. Men Maria med jesusbarnet på korset??

  SvaraRadera
 3. Vad tar du för dem? Är grymt sugen opå madonnan kl 13 (den med brunbeighe bakgrund). Vill du byta?

  SvaraRadera
 4. Jag vill ha en KAAALI :) Och luncha.

  SvaraRadera
 5. Jag blev sugen på en Maria och Jesus. Vad tar du för dem, i någon halsbandsversion?

  SvaraRadera
 6. Gör du de där fantastiska medaljongerna själv? De är så fina!

  SvaraRadera