14 december 2009

SÅ barnslig är jag, tralala...

I natt kunde jag aspelut inte sova. Vad göra? Ta fram nåt marigt att sysselsätta händerna med, när nu huvet inte funkar. Vad är marigt värre än vaxad lintråd och att trä för hand..? Man svär och pestar över att lintråden så småningom tappar styvheten och blir knepig att få dit den ska (no pun intended) och att man får klippa bort en bit tills man kommer till en sträcka där den inte har delat sig och mjuknat, men man sticker i alla fall inte sönder sig, när man nu är såsig och trött men ändå inte kan sova.
Och med vaxad lintråd hade jag häromdagen redan tänkt mig att göra en självlysande muff av pärlplattepärlor. När Assistenten såg den och hörde att jag hade tänkt att ha en pingla som soloaktörspärla började hon gnola på batteriinsamlingslåten och fnissade hejdlöst åt att den här lös och lät UTAN batteri. Ja, somliga är till och med mer lättroade än jag är. Bra det. När jag nu valde en lila pingla så matade jag på med lite ljuslila rörpärlor emellan de ganska stora grova pärlplattepärlorna (de i ministorlek hittade jag inte i den självlysande versionen, tyvärr). Vacker är den inte, det vet jag, men jag är svinnöjd i alla fall. Och kan de inte funka som reflex, som var min första tanke, så får den följa med i väskan och vara fånig och rolig, ibland behövs det nåt sånt mer än nåt annat.

4 kommentarer:

 1. Hahahahahaha....vad jag känner igen det där med tråden, det är som att du tjyvfilmat mig och sen återberättat det här...men jag ska ge dig ett gott råd, köp hampatråd, pagoni och smyckestillbehör har det.

  SvaraRadera
 2. Haha. Mycket fint, my lovely muffmaker!!

  /R

  SvaraRadera
 3. *fniss* jag blir alltid på glatt och lite fånig humör när jag kommer hit. och japp, jag har också missat en massa inlägg. törs inte befatta mig med någon reader för då skulle jag nog inte göra annat än att läsa bloggar ;). nu har jag iallafall läst (fnissat för jag är minst lika lättroad som både du och assistenten tillsammans ;) ) ikapp. jag hoppas att den där grönblåa muffen hittade sin matte, för den blev jättefin :). och plastisarna är så fina! det här inlägget... underbart *lol*!

  ok, nu har jag helt tappat bort vad jag skulle säga, men det hade något att göra med att jag blev himla glad för dina kommentarer och att jag vet att jag är usel på att blogga :p. kan inte hjälpas. jag har massor med små projekt igång, men antingen så hinner jag inte med att blogga om dem eller så känner jag mig så vansinnigt oitressant att jag låter bli ;). det går upp och det går ned, men det är snällt av dig att fortsätta titta förbi ibland :). och näe, inte kan det väl vara en hädelse att strunta i granen? det hade min sambo gärna gjort ;). han gillar inte heller julen, så det där med att sprida sann julglädje har jag misslyckats med. fast vad glad jag blev att läsa om det du gjorde med mössorna! sådant är bra och juligt, ännu bättre än julgranar ;).

  kram på dig!

  SvaraRadera
 4. näe, nu förvann kommentaren igen :(! jag som har sååå bråttom. men ok, here we go again *optimistiskt*. jag ville bara säga att jag ville komma förbi och säga hej, fastän jag här lite ont om tid (och blogginlägg och så ;) ). och jag vet, jag tänker också på sådant ofta. hur fascinerande det är med allt som händer eller inte händer i andra människors liv samtidigt som i mitt. och det är klart att jag förstod att det inte handlade om någon offerkofta heller ;). fast det var bra sorgligt med din pappa... det är alltid sorgligt när pappor försvinner.

  och du är så rar! carl larsson hade varit perfekt :). fast vet du vad? vi reser till sverige för att fira jul imorgon. eh... senare idag... herregud vad klockan är mycket. fast det är mycket möjligt att något carl larssonigt följer med tillbaka bara för det ;). barnen har redan lovat fröknar och klasskompisar fullständiga redogörelser och bildbevis, så...

  och vaddå självklart *lol*? jag kan inte sy ;).

  kram på dig så länge!

  SvaraRadera