17 mars 2010

Mors lilla olle...

... har jag tänkt om det här halsbandet. Fast färgen är ju inte som blåbär egentligen, om man inte tänker på blåbär i mjölk eller nåt annat blåbärsbaserat. Färgen är mer plommon eller den mörkaste syrenen.. Asch, skitsamma, den här får heta så i alla fall, för jag ser i alla fall ett blåbärssnår när jag tittar på det. Från början skulle det bli nåt uteslutande lila (eller plommon då...), men när jag fick associationen fick det bli små gröna blad till. Det syns förresten inte, kanske, men hela halsbandet är exakt likadant hela vägen. Jämnt alltså.

Det börjar med en rad större glaspärlor tagna från ett halsband köpt på Indiska, för att risajklas. Sen är det en vepa med små mörkmörklila stavar, köpta på Perlehuset. Så en vepa till med såna. I den ena av dessa vepor/varv har jag satt ett varv trianglar i genomskinligt och lila colorlined, finpärlor från Miyuki/Zionesse. Sen är det ett varv till såna, i samma båge, fast med en droppe i blått och lila/guld AB (eller vad det nu är, det är i vart fall vad det ser ut som, men det har kanske ett annat namn), också finpärlor från Zionesse.

Alldeles ljuvliga är de, och i så litet antal kommer de bättre till sin rätt än om jag bara hade haft såna, tycker jag. Bladen är också små rör, och så vitt jag minns också från Perlehuset (när de hade sina utförsäljningar vid flytt och när de sen stängde så var mina påsar därifrån TUNGA kan jag säga...) Bladen är först satta mellan varannan stor lila och så är det ett varv till sen. Svårt att förklara hur jag satt andra varvet, men det går att se att de inte sitter precis likadant hela vägen utan i antingen en grupp på tre eller två. Har jag räknat rätt är det alltså sju varv pärlor.
"Låset" är handgjord och handfärgad silkessnodd från Folckers, speciellt utvald bland många lika vackra lila nyanser inne i affärn. Och nu låter jag lika smörig och förmäten som jag kan tycka att pärlare gör om sina alster på andra sajter, bläk. Bäst att sluta! Nä, jag måste säga att det är sjukt fint i alla möjliga ljus, såväl dags- som kvällsljus, fascinerande nog. Fast här, med skannerbilden, ser det mest svart ut... Verkligen dags att jag lär mig använda kameran jag fick i julklapp!

4 kommentarer:

 1. Enchanting!!! /Susanne

  SvaraRadera
 2. Fick mig att tänka på svartvinbärsbuskarna där jag växte upp :)Risajkla is the sheijt :)

  SvaraRadera
 3. Visst är det blåbär... eller kanske sådana där väldigt mörka krusbär..? Vackert i vilket fall!

  SvaraRadera
 4. Underbart vackert!!!

  SvaraRadera