9 april 2010

Aprilväder

vet vi ju alla hur det är... ena dan eller stunden vårfåglar som drillar, sol som skiner som om den hade betalt för det, en löftesrik känsla i luften osv osv, nästa dag eller kvart, när man glad i hågen tänker att man ska kunna fika ute vilket man inte fick till innan, så regnar det eller värre, det kommer snöblandat (kan det bli värre?) regn... Och aprilväder är inte bara ett meteorologiskt dilemma, med allt vad det innebär av att aldrig vara rätt klädd, bli irriterad över att inte veta vad som gäller osv ad nauseam, sån man kan vara som person också, på gott och ont. Det vet jag, och det vet den som ville ha det här setet. Därför heter setet som det gör. Nu vet ni.

Hon ville ha nåt likt det jag gjort till några släktingar (radbanden), skirt i olika vita, och gärna jämnt eller i alla fall symmetriskt. Så skulle hänget sitta i en karbinhake (vilket var första gången för mig). Jag tyckte jag var lite klurig som gjorde låsanordning av det, istället för att mecka med lås i bak och så ha karbin-historian lös i fram. Får se om jag får medhåll... Halsbandet är gjort i rocaille (från Perlehuset), sötvattenspärlor från Italien och underbara bergkristallkulor (från Sirlig) samt silver. Kulorna har jag sparat till nåt särskilt (eller en särskild person, som nu). Örhängena är i silver, sötvattenspärlor och samma bergkristallkulor, som jag tycker är helt underbara i all sin enkelhet. (Örhängena "hänger" snett för att skannern visst står lite på sniskan...)

6 kommentarer:

 1. Jag blev helt inspirerad av haken till lås och att du hade gjort som en ögla på varje sida. Det var snyggt!

  Cat

  SvaraRadera
 2. Så himla vackert och jag älskar kombinationen av sötvattenspärlor och bergskristallen.Det ger en lyxkänsla:)

  SvaraRadera
 3. *helt mållös*

  Det är SÅ fint, så helt otroligt vackert att det inte är klokt! Underbart! =)=)

  SvaraRadera
 4. Kom på en grej till. Så som du har hakat fast ett hänge så skulle man kunna ha flera olika hängen att haka fast. På så vis kan man variera halsbandet. Kanske något att fundera vidare på?

  Cat

  SvaraRadera
 5. Inte nog med att det är ett fint halsbandsset med finurlig hängesupphängning.

  Du har satt (vår?)grön färg på ytorna också. Det blev fint.

  SvaraRadera
 6. hur vackert var inte det här då :)? jag är alldeles trött i huvudet och ser i kors, men av någon anledning som jag för mitt liv inte kan komma på just nu, så får jag barndomsvibbar av aprilvädret. inte bara tanken på vädret och aprilväderspersoner då, utan också själva halsbandet. kommer förmodligen att sitta och fundera på det resten av dagen *lol*. fullkomligen älskar argbiggan, och hon ser ut som en barnboksfigur :). du borde rita mer. eller visa upp det du ritar också ;). vilket det nu kan vara. men sjuk plus sjuk låter jättejobbigt :/. och sjukan till och med... huh. jag hoppas att du blev av med alltsammans fastän du aldrig fick svar? märkligt förresten, att de inte kunde klura ut vad det var.

  många många kramar,

  SvaraRadera