24 september 2010

Hallongrotta. Råtta. Hallongråtta?

Häromdagen på nätet var det nån som beklagade sig över att ha slut på mazariner hemma. Det blev en diskussion som tog vägen över hallongrottor. Och plötsligt tänkte jag på bokhandeln Hallongrottan och att en hallongrottemuff ju vore både möjligt och trevligt. Tackar högre makter för att ibland få inspiration från de mest oväntade håll! Den här ska nog sättas på en träbakgrund och kanske hamna på utställning, vad det lider.

Pärlorna är pärlemoskimrande blekbeige från... nån monter på nån mässa.. Sirligs tror jag det var om jag inte minns fel. Och så rosa-lined AB-finpärlor från Miyuki, via Zionesse. Köpta för att sitta ihop med svarta stenar som agat eller onyx, men nu blev de en del av en muff istället. Och så en billighetsrubin, vilket känns som en stenvärldens oxymoron. Plus lite ghanesisk rocaille (den mörka kanten på sylten). När jag valde pärlorna kändes de fuchsia- eller magentafärgade seedbeadsen precis rätt, men i dagsljus var de lite för ljusa, därav den mörkare kanten. Tråden är Fireline, som oftast.

3 kommentarer:

 1. näpen! den får mig inte helt osökt att tänka på den sorgesamma dokumentären om vaginor som gick sent på tv4 häromdagen. hur kvinnor har bisarra komplex för utseendet även i de nedre regionerna, operationer, konst och kvinnofientlig kultur, skrämmande, ledsamt och obehagligt. om du missade kanske den går på tv4 play eller dylikt.

  det roligaste var konstnären i brighton som gjorde vaginaavgjutningar i gips och skapade ett jättekonstverk med 240 stycken. coolt!

  SvaraRadera
 2. Himmel! Jag har ju glömt att svara på ditt mail. Det kom mitt i semestern och vi var på väg söderöver. FELÅT! Inser att jag aldrig tänkt på storleken på pärlmuffarna. Jag ska försöka komma ihåg att maila ordentligt svar, men just nu är jag för stressad. <3

  SvaraRadera
 3. Läcker. Jag har inte sett en pärlmuff som inte är helt underbar. Alla olika, alla underbara.

  SvaraRadera