27 november 2010

Nejvember

November. Ibland frågar jag mig hur man kan utsätta sig själv för att bo i en frysbox där lampan gått. Då måste man få trollen att spricka, göra om det våta gråa kalla blåsiga fula neggiga till nåt fint, eller hur? Så lite agater, botswana-agater, en sötvattenspärla, lite rocaille och några meter fireline senare så har vi en vacker (tycker jag i alla fall) version av det jag ser utanför mitt fönster. Svart svart svart, som i bästa fall glittrar lite av fallande snö eller månljus, månen (alltsomoftast i alla fall) och så snön/snömodden.

Jag började med att göra lika mycket snögojs som himmel, men då syntes det bara snömodd i fram och månen hamnade i nacken. Gör om, gör bättre, så syns månen vid nyckelbenet, fast det nu är mycket mer himmel (läs agater) än snömodd (läs botswana-agater). Saker är inte alltid vad de syns vara, så sant som det är sagt.

Och låter jag förvirrad nu (mer än vanligt) så är det inte bara mitt vanliga tillstånd som spökar utan att jag precis läst att Zionesse ska stänga.. (De skrev mejl). Och de som varit min absoluta favoritpärlaffär, buhu. Jag må ha varit en skitkass kund pengamässigt, vi hade i alla fall trevligt när jag handlade, det har jag inte inbillat mig (även om bra affärsfolk ska få kunder att känna så oavsett hur det förhåller sig i verkligheten. De lyckades). Fanken också!

7 kommentarer:

 1. Vackert halsband, med en minst lika vacker tanke bakom!

  SvaraRadera
 2. Du tänker så bra om dina skapelser!

  Glöm nu inte Lottens hemlisbloggare. Det är 1 decemer idag!

  SvaraRadera
 3. Men åh. Ett nejvemberpärlkonstverk. Du har verkligen talang utöver det vanliga.

  Kopierar min svarskommentar till dig, eftersom du gör det enda rätta och ransonerar din webbtid:

  "Lolita Cassard, vingt ans, en veut au monde entier, parce qu'elle ne ressemble pas aux filles des magazines, et aimerait tellement se trouver belle, au moins dans le regard de son père, trouver son regard tout simplement." Jag tänkte att du kunde läsa upp det för mig så kunde jag blunda och njuta?

  KRAM.

  SvaraRadera
 4. Tack, vad snällt av dej att skicka om lila kängor. Snygga :)

  Har inte riktigt bestämt mig än, men tack för omtanken!

  Ha en skön kväll, Kram marie

  SvaraRadera
 5. Hoppas att tystnaden här beror på braiga saker och önskar ett Gott Nytt År till dig och de dina.

  (Saknar dina "livsrapporter" från gamla stället.)

  SvaraRadera
 6. Var ett tag sen jag var inne här och tittade. Du gör alltid så vackra grejer. Kram

  SvaraRadera