23 september 2011

Livets hjul rullar fort som ... nåt snabbt

Hjälp vad fort tiden går, nu fyllde jag visst år igen... Som firande av mig själv och som alltid lika nyttig påminnelse om vikten av balans i tillvaron (brist på balans får väl ses som en av mina spetsinkompetenser, dessvärre) tänkte jag mig göra nåt jag länge tänkt på, en chakraregnbåge av de multifärgade pärlor i pärlemor jag köpte på Panduro en annan dag då jag behövde fira mig själv för vad det nu var. Panduro är ett kedjeställe, dyrt och inte särskilt välförsett, men har de bra saker så är jag inte den som är den. (Allt material kan inte hittas på små pärlaffärer, hos grossister, i leksaks- järn- eller fiskeaffärer, Myrorna eller liknande, eller från fådda saker, även om det är mer sport så.) Nog om det. Här är örhänget jag gjorde. Har inte bestämt mig för om det blir ett till än, för satan i gatan vad dålig jag är på att tånga idag och kanske två stycken blir lite för mycket julgran (det når nästan ner till axeln). Det ger sig, det som annat. Må mitt nästa år bli bättre än det gångna!

Och medan jag ringde en av mina mostrar, som råkar ha samma födelsedag, så tångade jag med viss möda fast utan att notera att jag gjorde det överhuvudtaget (?!) ett örhänge till. Det blev längre än det första, för det är så förbenat svårt att tånga silver så det blir jämt, särskilt med minsta rundtången som håller på att falla ihop (det är en billighetstång som har hållit längre än jag trodde, så jag ska inte klaga), men efter lite trixande med i stort sett varje ögla är det sån minimal skillnad på dem i längd att jag inte bryr mig om att försöka mer (om inte annat går silvret av om man överbearbetar det, och DÅ skulle jag bli purken). De känns bra på och jag vet inte hur hög julgransfaktorn är. Får testa det på stan. Minimuffen fick jag nästan noll reaktioner på, kanske blir det samma med de här. Och går de inte att ha som örhängen så får de hänga i nåt fönster och göra sitt chakrapåminnelsejobb därifrån. Det blir bra.

7 kommentarer:

 1. Åh! Nämen åh! De är underbara - och INTE julgraniga! På med dem, bär dem med stolthet!

  Och så har jag missat din födelsedag IGEN... Grattis i efterskott!

  SvaraRadera
 2. De är jättefina! =)=)

  Fast jag begriper då rakt inte hur du kan prata i telefon och samtidigt skapa det där..?! *imponerad*

  SvaraRadera
 3. Grattis i efterskott och jag är lika imponerad som -sl- att du kan göra sånt "under tiden".

  SvaraRadera
 4. gulligull, ha mkt nöje i dem!
  jag ser skönhet i det imperfekta i andras skapelser, men är petigare med mitt egna, jobbar med det och ibland går det bra, bättre och bättre och ja jag har länge haft lite av motton i stil med perfekt imperfektion, saker behöver inte vara helt jämnlånga, jämnbreda, det är fint när det matchar men inte helt identiskt (sånt har vi trist maskintillverkat till ju!).

  grattis i efterskott, hoppas du hade en fin födelsedag och att nya året blir bättre och bättre!!

  SvaraRadera
 5. Jag tycker örhängena är underbara!! Skulle vilja ha något liknande själv, får leta runt^^

  SvaraRadera
 6. Du är inte sugen på att sälja dem då? ^^

  SvaraRadera