18 juni 2012

Ayurvardag eller gorge de pigeon

Ayurvardag? Nej, det här blogginlägget har ingenting med ayurveda att göra, men jag tyckte namnet skulle vara roligt på ett ayurvedisk vardagligt lunchhak. Sen hade jag tänkt att nästa alster skulle bli nåt med chakrafärgerna, men si, det blev det inte, för idag när jag inte lyckades få tag på den deckare jag ville ha tänkte jag att jag också behöver ett par vanliga vardagsörhängen och att det var rent gruvligt länge sen jag tångade nåt eller pärlade nåt överhuvudtaget, annat har kommit emellan big time (men det SKA bli ändring på det, är det tänkt). 

Så fram med silver, tänger och swarovskisar i färgen heliotrop. Och där kommer vardagen in. Pärlorna ser ju grå ut, men tittar man närmare så skimrar de i lila och grönt, som duvbröst. Duvor tänker många tydligen på som äckliga, störande och extremt oanseligt vardagliga, men hur vackra är de inte om man tittar lite närmare inte bara på det skimrande bröstet utan de vackra rundade linjerna? Jag har länge tänkt att jag skulle göra nåt inspirerat av dem, fast nu har jag glömt vad det var jag hade tänkt göra. Nu blev det lite smågrå ojämna vardagsörhängen, för vardag väljer jag framför helg och fest, alla gånger.

2 kommentarer:

  1. jamen, där är du ju igen :). ser fram emot att det blir ändring på det då ;), för det är så himla fint, som vanligt. och det är lurigt det där med duvorna, för jag är inte vidare förtjust i dem heller. antagligen för att jag associerar dem med ett snuskigt och skitigt slussen... fast samtidigt... duvgrått/blått och så är ju jättevackert. som färg betraktat alltså. så det måste ju duvgrönt-lila också vara ;).

    läste med glädje inlägget om fixandet nedan och känner på mig att det blev väldans bra, det hela. det låter bra iallafall, om än som så alltid, lite jobbigt när man är mitt i röran. och så vet jag inte exakt varför, men jag har suttit och läst en bok om ellen key både fram- och baklänges och så har jag tänkt på dig. nu var ju hon tidigare än folkhemmet (även om hon nog hemskt gärna hade sett det), men på det hela en inspirerande bok som jag av någon obestämd anledning associerar till dig när jag läser. kanske undrar jag också om det inte vore något för dig att söka som stipendiat och tillbringa en sommarvecka eller två på strand? fast det kan ju vara svårt att komma ifrån, jag vet.

    nåväl, dags att fortsätta. och vi säger väl det, att jag behöver driva iväg lite i tankarna ;).

    kram så länge,

    SvaraRadera