26 juli 2012

One love - monterad

Kärlek och monterat lät ju inte så bra ihop, men muffen med rastafärger heter One love, så det är inte mycket att göra åt. Och synbortfallsskiten verkar inte heller vara så mycket att göra åt, så jag blir väldigt kortfattad nu, för strax ska horisontalläge intas så kanske jag slipper kalejdoskopseendet om en stund. Som ni som läser (jag vet ju inte vem som gör det nu, och jag misstänker att den nya ordverifieringen kan vara en bov i sammanhanget, eftersom den är helt omöjlig att tyda i mina ögon, i alla fall inne hos andra bloggare) så monterar jag nu mest muffar jag gjort tidigare, som nåt slags pärlandets feng shui-ande. Och efter två afrika-inspirerade halsband föll sig vale tnaturligt vid nästa monteringsmission, så klart skulle en afrikaflaggsfärgad muff vara nästa muff till rakning (no pun intended, men det får stå kvar för det lät roligt, även om det kanske var under bältet. Eller helt säkert under bältet.). Och jag skulle bli fåordig var det ja. 

Halsbandet är monterat på svarta glaspärlor jag köpt som rea-armband som slaktats. Pärlorna ser svarta ut, men håller man dem mot ljus så är de kanske lite genomskinligt lila, lite som de superfina 50-tals peppar- och saltkaren jag fått, som också ser svarta ut men ändrar sig om man håller dem mot solljus. Det om det. Det här halsbandet skulle få förstärkta stroppar (de trefärgade pärlorna är lika de som kom från Ghana men är mindre, och köpta här) på båda sidorna, men jag hade redan kört genom flera varv med Fireline för att det säkert ska hålla, och då gick nålen sönder. Försökte komma igenom med en tunnare nål med det ville sig inte, så det får vara så, ojämnt. Låt oss se det som en övning i att saker och ting inte måste vara perfekta. Slutligen, idag har jag sportat (har jag nånsin använt ordet tidigare?) Voivit*u, och det hände i n k e n t i n k e n, förutom att halsbandet är lite för långt för min smala hals, så ibland gjorde muffen en halv sartomortal och hamnade bak- och fram. Men ingen blängde, sa nåt, fnissade eller nåt. Gäss!

2 kommentarer:

 1. Och där fick jag dagens soundtrack i huvudet! :)

  Hur har du sportat?

  SvaraRadera
 2. haha, det är nästan så att man får lite tillbaka-längtan ;). det ser onekligen verkligen rasta ut. fast kaleidoskopseende låter hemskt jobbigt :/ , hoppas verkligen på bättring.

  och tack ;). jo, det är ju nästan så att jag vill... sporta :p ... ett par sådana pyjamasbyxor själv, så vem vet? det kanske blir vuxenproduktion av det med. och från det ena till det andra så åker vi mest in till stan i korta ärenden, men om det skulle vara så att vi åker in en sväng utan stress så lovar jag att höra av mig :).

  nu tänkte jag ju passa på och pumpa dig på lite information också. för jag tänkte ju direkt på dig! jag tänker absolut inte ge mig på pärlande i dess riktiga bemärkelse, men dottern är så förtjust i dyrbara armband (som hon förstör på nolltid) och så snubblande jag över denna (tillsynes iallafall) enkla lilla tutorial http://honestlywtf.com/diy/diy-beaded-bracelet/ och tänkte att det skulle hon nog ääälska. billigt, lättpysslat, men med lite klass sådär. men var i herrans namn hittar man vaxad linnetråd och seed beads? i stockholm? på en enkel plats som man kan skicka in en mormor på? jag vill helst inte beställa eftersom vi inte kommer åt posten så ofta. finns det?

  åter igen, jag hoppas du mår bättre snart!

  kram,

  SvaraRadera