1 september 2012

Slippery when wet

När jag sist pratade med den jag tänker på som min pärlmuffsagent (to be) så pratade vi om möjliga muffar att göra. Eller inte möjliga, för allt möjligt är möjligt eller inte, men vad hon tyckte jag kunde göra, om hon skulle önska sig nån färgställning eller så. Hon sa olika metallic-varianter, men där är problemet att riktigt färgbeständiga såna pärlor inte är lätta att hitta samt är svindyra. Dels har jag inte pengar att köpa nya pärlor för nu  och särskilt inte dyra sådana, dels vet jag inte vem som skulle vilja lägga ännu mer pengar på en muff om jag nu gjorde en metallicvariant (jag vill ju gärna att de får nya hem). 

Och hur det nu var när vi diskuterade färger, former, texturer, tillstånd osv så sa jag att kunde göra en som riktigt gjorde skäl för orden "våtmark" som en synonym för muff (tydligen felaktigt) brukar sägas härröra från. Vi lämnar etymologin därhän. Jag gjorde muffen och här är den. Jag är väldigt nöjd med den, samtidigt som det är ungefär lika nervöst att lägga upp den som det var att lägga upp mensmuffen. Varför är jag så pryd, jag har ju ändå suttit och gjort den, vad är farligt liksom? Det är ju inte som att jag har tusentals läsare och den skulle sprida sig viralt... Jaja, nu ska jag exponera mig för rädslan lite. Antagligen händer i n k e n t i n k e n.

Den här hursomhelst gjord av finpärlor (de lite större, mörka skiftiga matta) från Zionesse, som inte längre finns, vanliga hederliga Gütermann-rocaille (de mörkrosa liksom glittriga) som man hittar på Åhléns och sybehörsaffärer och så en genomskinlig ändå större rocaille som är colourlined i vinrött-rosa (det som är blötman). Hade tänkt använda klara droppar till det senare, men när jag gick igenom röda lådan och hittade de här så tyckte jag de passade perfekt. Det kan ju tyckas märkligt att det fasta och det flytande så att säga går ihop, men jag ger mig själv den konstnärliga friheten. ;) Och så en rubin (billighets-) som storpärla på det. Och mörkrosa läderband som jag vill minnas jag köpt på Läderverkstan i Gamla stan.


6 kommentarer:

 1. Hmmm. It's super cool. Of course I can only read your post with the Google translator wich translated the object here as "sleeve". Incorrectly I believe. What a brave idea dear Ingalill! For one bead competition , I think it was an Etsy Beadweavers challenge, the theme was somethng along the lines of "save the world". And I wanted to make a giant vagina necklace, as a symbol of overpopulation. I did not do it, but I am glad to see that I am not the only one with such ideas!

  SvaraRadera
 2. Hej hittade din sida efter en sökning på matsuno pärlor och blev helt Wow'ad av dina otroligt snygga muffar!

  Tyvärr är inte Peytoten och jag vänner för att inte tala om frihandspeyote. Har jag tur fixar jag en snygg kant på en infattning av en Flatback ;-)

  SvaraRadera
 3. Peyote?
  Jag trodde peyote var en kaktus som innehåller mescalin?
  Spännande.
  Vad är då frihandspeyote?
  Just nu läser jag en bok av Carlos Castaneda som kom i kontakt med kaktusen under den tid han gick i lära hos en indiansk trollkarl.
  Jag gillar pärlmuffen.
  Min far kallade muffen för kussifissibomplahyskan.

  SvaraRadera
 4. WOW! Dina smycken är fantastiska! <3

  SvaraRadera
 5. Kamagra http://www.intimleksaker.com
  Sexleksaker http://www.intimleksaker.com
  Sex Toys http://www.sextoyonlinestore.com
  Kamagra http://www.kamagra.dk
  http://www.kamagra24seven.com

  SvaraRadera