30 mars 2007

kitschomani!

En positiv grej med att tillvaron är alldeles extra strulig är att kreativiteten når oanade höjder. Jag är stolt som en nybliven förälder över mitt kitschiga Jungfru Maria-halsband... Nu går jag tillbaks till "arbetet". Tror det blir en Ganesha eller en Shiva, möjligtvis nån korsfästning... Ekumeniskt ska det vara, jajamän.

En Ganesha blev det.


Och så en Serigne Touba (Cheikh Ahmadou Bamba till sitt egentliga namn).


Och lite senare ändå (en annan dag, för att vara exakt), en Yasoda, Krishnas mamma (eller fostermor- uppgifterna diffar. Låt mig återkomma när jag läst in mig på det... <--- och här borde det vara en smajli, men jag avskyr att ha det i löptext så nej.) Jag gjorde medaljongerna först, så nu ska jag bara välja pärlor och så trä de andra. Det är byzantiska och andra ikoner, lite Allahu Akbar och Bismilla-kalligrafier, några fler Jungfru Marior med och utan Jesusbarn (som inte är ikoner) och annat smått och gott. I'll be back!Och så lämpligt på sluttampen på profetens Mohammeds födelsedag blev det till slut en Allah-kalligrafi. Gokväll!


Kanske borde jag öppna en ny blogg för nya verk, för nu är det söndag första april, men nej... Här två madonnor till.


4 kommentarer:

 1. Tack för länken! Det var på tiden. ;) Kul att du kom igång på egen hand! Och urläckra grejer har du, väldigt fina pärlor.

  SvaraRadera
 2. Jättefina! Vilka schyssta idéer du kommer på!

  SvaraRadera
 3. Den här modellen tror jag starkt på. Den är praktiskt, smart och annorlunda. Knäppningen framförallt. Och med sen något specifikt berlocktema, som går färgmässigt igen i halsbandet - perfa!

  SvaraRadera
 4. kalasfina! när får vi se ljuslyktorna, jag är så nyfiken.
  Betty

  SvaraRadera