20 april 2007

Happiness, illa dold reklam och Stockholmsnatt

Happiness är inte bara en bra film, det är ett tillstånd som en Pärlbesatt kan försättas i via olika medel. Ett synnerligen verksamt medel kan beses här under. Jag vet, jag vet, materia är inte lycka, men vackra saker, så där vackra så det vattnar sig i munnen och som lovar en många många timmar av högoktanig meditation (utan Ooooom-ande eller Knipa med tårna och sen slappna av), det är faktiskt lycka! Och för dem som minns mitt självpåtagna köpförbud, det gäller egentligen än, men: 1. Jag fick långlåna av nån. (Tack för det, fast du inte läser). 2. Jag fick en förfrågan om jag händelsevis kunde göra ett rött halsband och för att göra det saknade jag - eller valde att tänka att jag saknade - saker. 3. Jag har lite att fira. Jippi! 4. Det viktigaste, Pärlan på Söder (Renstiernas gata vid Tjärhovsplan, 11-18 vardagar 12-16 lördagar, nej jag är tyvärr inte sponsrad) ska tyvärr stänga och säljer ut allt för halva priset. Hade faktiskt inte köpt mer än några röda pärlor och så lite lite till om det inte hade varit så.

På bilden syns inte alls hur sagolika de tjeckiska fasetterade glaspärlorna är, varken de ljuslila som var så blå i tunnelbanan att jag trodde hon stoppat ner fel pärlor i påsen (de ändrade färg tillbaks i dagsljus sen, såå märkligt) eller de oliviga, aubergine-lila, rubinröda eller några andra. Det syns inte heller att jag har små bitar korall, nåt jag tror är lepidolit men jag kanske tar fel, olika mille fiori, hornpärlor, en stor grålila agatcirkel, onyx-spännen, grå rocaille, stavar till örhängen i både svart och silver, en hel hank med månsten och en massa annat godis.
Stockholmsnatt är en grej jag haft tankarna på ett tag. Nåt, jag tror ett halsband, i midnattsblått, lite blekorange, fuchsia och korall, som vattenglittret av lamporna vid Strömsbron. Det upp- och nervända hjärtat som ser svart ut på bilden är glittrande mörkblå fluss, nåt jag ville ha till just det och fick gå till Kristallrummet för att hitta. Hade hellre velat ha små chips än ett hjärta men det fanns inte, så det får väl heta "Jag älskar Stockholmsnatten" istället. Gillar inte riktigt tanken på komposit-sten men what the heck, även om det inte är "äkta" sten så är det ju äkta vackert. Nu, sortera pärlor!

Och nu har jag valt pärlor till Stockholmsnatten. Vassego, en esssklusiv förhandsvisning (genom plastpåse så färgen är kanske inte den bästa, men jag vill inte ha scannern full med pärlor). Nu ska jag bara klura på hur de ska sitta ihop... Gonatt!

Och lite senare, föranlett av en kommentar- jag som inte brukar kommentera kommentarer för då kommer man ingen vart med skrivandet - måste jag poängtera att pärlorna inte kom i småpåsar (fniss) utan är valda styckevis under två timmars idogt tänkande och kännande (och då hade jag varit där dagen innan och rekat dessutom..). Påsarna kommer sig av att man själv stoppar ner det man vill ha och skriver antal och styckpris på påsen. Ser räknar expediten ihop det (och hoppas på att man varit ärlig). På tal om ärlighet berättade hon på affärn i går att det stals i parti och minut där. Såå trist. Nä, nu ska jag pärla örhängon!

2 kommentarer:

 1. Oj vilka fynd! Fiffigt med färdiga set i små påsar - för newbies förstås. I en av påsarna fanns ju en sån där "bogolan"-pärla som du kallade dem. Nästa år ska jag spana efter såna i Gambia. Trenden här verkar ju gå åt det stora hållet/nästan 80-talsretro... Jag har inte trätt något på en vecka, vet inte vad. Jag gjorde så många just när jag kom hem, så jag tröttnade lite. Spanar dock hela tiden.

  SvaraRadera
 2. Hej vännen,

  vilken fantastisk blogg! Jätteroligt att du ville att jag skulle läsa den. Dina smycken är helt underbara, både till färg, form och uttryck. Och dina texter, makalöst härligt språk!
  Trevlig helg.

  Många kramar från Ana

  SvaraRadera