15 april 2007

Lovebombing och Frk C******s känsla för grönt

Uff, nu var det längesen jag pärlade och pärlbloggade! Pärlorna är terapi, visst, men ibland orkar man inte ens pärla. Jag har lovat mig själv att det här skall vara en blogg obefläckad av sånt av privatmisärkaraktär, men ville ändå förklara min frånvaro här. Idag kom jag dock att tänka på en kär T**s som en gång kommenterade några magband jag gjort med att det var en vacker och oväntad kombination med grönt och lila. Så inspirerad av tanken på vännen och kommentaren blev jag att jag när jag kom hem förfärdigade följande halsband i grönmetallic-rocaille och ametist (observera det fiffiga låset- jag är så mallig att jag kommit på hur man ska göra lås utan att berika Panduro och liknande..):Efter det extremenkla halsbandet (som är apfint på faktiskt- ska försöka få till bilder) tänkte jag vidare på andra nätisar och vad de gillat och fick för mig att göra ett syskon till månsten-ametist-bergkristallhalsbandet. Såg förresten liknande i en affär under dagen. Glad blev jag för att det jag gjort ligger i tiden (<--- varför i hela friden skrev jag så.. Ligger i tiden??) och purken för att andra gör likadana saker som jag, fast jag inte kopierat dem. (Fast, fastän eller även om, inte *även fast, då får jag spunk. )

Å andra sidan, det är ju inget särskilt märkvärdigt med halsbanden i fråga, inte precis en kärnfysikuppfinning, klart de kan finnas i mitt kök samtidigt som på en stor kedja nära dig... I mitt halsband är det rocaille i jag vet inte hur många varianter emellan chipsen som är av jade, malakit, peridot, agat, färgad bergkristall och en del jag inte har koll på. Avslutningspärlorna är krysopras. Nå, meet Fröken C******s känsla för grönt:

2 kommentarer:

  1. Mycket vackert, min sköna! Violett som är en så djupt andlig färg och så hjärtats gröna färg till. SÅ fint! Den bör du använda tycker jag. Det kommer göra dig gott. Ametister är underbara stenar. Kraftfulla!

    KRAM!

    SvaraRadera
  2. Jaaa, vackert är det, jättevackert! Jag kan ana vilka rocaille det är som är från mig/Gambia, de är mitt inne i allt annat, så de smälter in bra! Själv saknar jag såna där halvädelstenspärlor helt, tycker att de är svindyra i Sverige. I Afrika såg jag inte såna.

    Ritva

    SvaraRadera