5 maj 2007

I de djupaste vatten...

Det är kanske inget vackert halsband, men det var oh så roligt att göra! Alger och sjögräs (jag vet faktiskt inte vad skillnaden är, skam till sägandes) är i färgad bergkristall och peridot (även kallat olivin), vattnet och luftbubblorna är glas. Vattnet med inkluderade alger, längst ner, är de glasnuggets jag till slut fick lov att köpa en halv hank av igår. Fisken åkte jag in och köpte på Pärlehuset idag. Tyvärr var Söta Expediten inte där, men det gick fint ändå. Alltihop sitter på vaxad lintråd.

Det påminner om grodhalsbandet jag gjorde när Pärlehuset hade sin fina drajv för att skänka pengar till Stadsmissionen. En liten flicka från Göteborg köpte tydligen mitt verk. Det är så mysigt att tänka på, att en liten främling går omkring med min groda, grodbebisar och blad.. (om det nu inte gått sönder eller tappats bort gubevars...)
Nu när jag ser bilden tänker jag att jag ska klippa bort stroppen som går från fiskens mun. Äsch.

10 kommentarer:

 1. Ja, man kommer onekligen att tänka på ett inte så nyligen rengjort akvarium. Jag har haft akvarium i varierande storlekar i över 20år, jag minns även doften, hehe.. Yes - kanske inte vackert, men originellt. Kanske till någon med vattnigt stjärntecken?

  SvaraRadera
 2. Jomen det var väl visst snyggt - även om jag inte skulle vilja ha det själv eftersom jag inte passar i grönt! Originellt som sagt! :)

  SvaraRadera
 3. LJUVLIGT halsband! Nu längtar jag till " mitt" hav mer än någonsin...

  SvaraRadera
 4. Jag tycker att det är underbart! Grönt är skönt och fisken är hur söt som helst!

  SvaraRadera
 5. Gulligt och kul:-)

  SvaraRadera
 6. Men guuud! Skitfint! Älskar det!

  SvaraRadera
 7. du. det här skulle du kunna göra storkovan på, du vet väl OM det va?

  SvaraRadera
 8. Jätterart och ovanligt. Fast jag anar av nån post ovan att detta är slaktat.

  SvaraRadera
 9. Underbart. Tilltalar verkligen mig. När var hur hittar man en sådan firre?

  SvaraRadera
 10. hosanna> vet du, det är premiär för mig det här, att svara på en kommentar i kommentarsfältet! ;)

  firren finns på Perlehuset på Tegnergatan i Stockholm, om du menade det bokstavligt. om du menade "Var får man upp en så fin fisk?" så får det bli i fantasin, där det här halsbandet också skapades...

  SvaraRadera