16 oktober 2007

Granatäppelblom...

... har jag ingen aning om hur den ser ut och just nu tänker jag inte googla på det. Rubriken kommer sig av att det är granatpärlor i ringen. Plus aventurin och en sötvattenpärla. Tror det är första gången jag inte har en endaste liten glaspärla med.
Hade egentligen tänkt göra den på gråblå iolit, men de pärlorna var så små att inte det gick att ta tråden dubbelt när jag skulle vända..Det hela sitter nämligen på fiskelina, man måste kunna streta och dra lite när man gör blommor. Själva ringen är silvertråd däremot. Ringen är rödare och ljusare i verkligheten, och handbilden är hemsk, men jag har ingen hand (haha) med skannern.

Till kommentatorn Lovisa och andra: Tack för de vackra orden, det är alltid roligt med trevliga kommentarer om mitt pyssel. Vill ni ha svar så skriv en länk eller en mejladress så kan kommunikationen gå tvåvägs!

1 kommentar:

  1. Vad roligt! Granatäppelblom passar som namn åt detta, just för att det är granater. Det gör inget att riktiga granatäppelblommor ser annorlunda ut. Jag fotade såna i gambia i våras och fascinerades. De är som små orange mini-kungakronor fyllda med rött silkespapper. "Kronan" som finns på frukten, finns först på blomman.
    http://www.northdaysimage.ca/pomflr.jpg
    http://4-hobby.com/pomegranate/pomegranate_flowers.jpg
    http://www.floridata.com/wallpaper/jpg/PomegranateFlwrs800.jpg

    SvaraRadera