12 juli 2008

Min senaste bebis

Jag kallar ju mina alster för bebisar ibland, och det här känns mer som det än andra, eftersom det är första grejen jag gör i en ny teknik, som är den första Riktiga Teknik jag lärt mig dessutom!

Alltså, mitt förstlingsverk i peyote stitch. Gjort på en näve senegalesiska e-type rocaille (stora seed beads alltså.) Man ska nog inte göra det i elastisk tråd, inte första gången i alla fall, inte med en splitterny och sylvass Big Eye-nål... Mina fingertoppar ajajaj. (Tråden fastnar, man drar, den lossnar och nålen projektilar sig in i fingertoppen.) Och vilken tid det tog... Nåja, roligt var det! Tack Du som lärde mig!

6 kommentarer:

 1. Fanns det något fyndbart i Haninge?

  Armbandet är jättefint :)

  SvaraRadera
 2. Jodå, jag läser och kikar allt här ibland bland alla fina saker du pysslar. Pusselsmyckena är kvar, men hamnade bara lite längre ner i butiken. PÅ www.visalisa.etsy.com ska du kunna se alltihop. Finns till och med några nya pusselbitar upplagda.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Känner igen mig om det där med nålen som studsar in i fingertopparna och orsakar stickskador. Ont ont ont!

  SvaraRadera
 4. Helt ljuvligt - det där får du lära mig nån gång, om du vill? :) Jag älskar smycken med sådär brokiga färger, men jag har inte vågat mig på det. Ska jag vara ärlig så är jag bäst på att köpa pärlor, inte lika duktig på att göra nåt med dem...

  Tack för länken tillbaka - jag petar in dig i RSS-tillvaron, och fortsätter kika in. Jag behöver alla påminnelser jag kan få om att pärlor är till för att skapa med, inte bara betala för.

  SvaraRadera