31 januari 2009

Från Livets ursprung till Döden döden, eller Ohelig allians

... eller varför inte Kom ihåg att du är disträ. M sa att hennes Memento mori-halsband försvunnit på en rockfestival och kunde jag möjligen göra en replica? Jag kan försöka sa jag, men det var längesen jag gjorde det och jag vet inte om jag har likadana pärlor (fast det sista sa jag inte, jag tror inte hon är fullt lika kinkig som jag med sånt). Det var lite roligt att gå från livgivande muffar till döskallar, även om jag inte själv är förtjust i såna alls (om än inte fobisk längre, jag kunde till och med hålla i hänget när jag satte fast det).

Jag kollade på bilden av originalet, räknade och skrev upp (jag gör ALDRIG så annars). Så gjorde jag exakt likadant, fast med de pärlor jag hade och som jag tyckte passade bäst. Det blev ju inte alls bra, bokstavsraden hamnade under döskalleraden! Gaaah! Hur kunde det komma sig? Repa upp en del och börja om. Tänka till, en av mina spetsinkompetenser just nu, men det gick bra till slut. Och så, när jag nästan var alldeles färdig, DÅ upptäcker jag att jag- trots att jag tittat och tittat och tittat- ändå lyckats missa en svart pärla mellan M-en i Memento. Begåvat, att glömma nåt i just det ordet!

Ohelig allians-rubrikdelen kommer sig av att det är glas från billighetshalsband (de små rocaillerna), glas från Gambia (de stora rocaillerna, som kallas E-type, inte vet jag varför, det har nog inget med den långhårige att göra), dyra galvaniserade glasisar från Japan (de stora silvriga), metallskräp från Indiska-halsband (de små silvriga), plast (bokstavspärlorna), själva hänget är oidentifierad metallm så är det vanlig fiskelina och pärlbetong (!), en glaspärla som lås och en silverögla att sätta hänget i. Iddes inte göra en ståltrådsögla när jag nu hade några silveröglor. Nåväl, det viktiga var ju helheten.. och jag är nöjd. Hoppas hon blir det också!

2 kommentarer:

  1. Det är så FINT och det ska bli roligt att bära det! :)))

    *kram*

    SvaraRadera
  2. Wemento mori?
    inte memento? går den o vrida?

    SvaraRadera