5 februari 2009

Heathcliff & Co

Hoppas jag har några läsare kvar fast jag inte skrivit och lagt ut så mycket här på sistone. Det vore ju trist med en gåta och så ingen som svarar... Vad tänker jag på i rubriken är alltså gåtan och vad har det för koppling till dagens alster?

Nu har jag skjutit mig själv i foten vad gäller att förklara nåt om halsbandet. Dumt... Jäjä. Det är i alla fall en himla massa pärlor från olika ställen. Ganska många dyrisar (de tjeckiska facetterade stora) och en massa andra. Så många andra och olika sorter så jag inte ids skriva om det. Första raden pärlor är satt på mörkgrön vaxad lintråd med en knut mellan varje och sen har jag gått tillbaks varv eller varv och matat på med [infoga det du tror det är tänkt vara inspirerat av] satt på Fireline-lina. Ganska tungt är det, men jag tror det blir finfint på (har inte testat än). Det är inte fullt så mörklila som det ser ut här heller.

Att jag gjorde ett så pillrigt halsband var dels för att alla gröna och lila pärlor var upphällda sen läääänge på min pärlbricka och jag helt enkelt ville få det gjort, dels för att somliga är så förbaskat kassa på sitt jobb (eller aspekter av sitt jobb) och jag igår var så ledsen att jag behövde nåt riktigt soothing, som pärlande. Nu vet ni. Ibland är det inte fel med infernon, det kommer böcker och halsband ur dem...

8 kommentarer:

 1. Mycket dramatiskt och vackert, som sig bör:-)

  SvaraRadera
 2. När jag ser halsbandet (vackert!) kommer jag att tänka inte så mycket på boken som på Kate Bush's Wuthering Heights

  http://www.youtube.com/watch?v=Hv0azq9GF_g

  SvaraRadera
 3. Det förundrar mig alltid hur du kan få så många olika pärlor till att se så enhetliga ut. På håll går dom så vackert in i varandra och när man tittar på en förstorad bild så ser man att det är en massa olika pärlor! Fantastiskt vackert!

  SvaraRadera
 4. Fantastiskt vackert och spännande ja! Jag har dock ingen aning om svaret på gåtan.
  Tänker på dig, det är jävligt nu och jag hoppas att det vänder snart. Kram. /Will

  SvaraRadera
 5. ...ja, alltså, jag har det inte jävligt nu förutom att mamma är nyopererad och jag orolig, utan det är dina upplevelser här på sistone jag menar. Kram! W

  SvaraRadera
 6. Jag kan inte heller svaret på gåtan, men det är snyggt. Cat har rätt. Många olika som blir en vacker helhet.

  SvaraRadera
 7. Vackert! Färgerna och alla olika nyanser gör sig otroligt bra tillsammans.

  SvaraRadera
 8. Är det heden, där de vandrar, Karhy och Heathcliff? Vrålsnyggt i vart fall.

  SvaraRadera