4 augusti 2009

Äppel päppel pirum parum kråkan satt på tallegren

Den satt ett, den sa tu, ute ska du vara nu. Japp, jag borde varit ute men det sket sig idag. Igår cyklade jag däremot uppemot fem mil, så det må vara hänt att jag var inne idag. Jag gjorde nåt fint av innesittartiden också, tycker i alla fall jag. Det fina är att jag gjort precis det jag tyckte jag fick önskemål om. Eller inte ens önskemål egentligen, det var mer svar på min fråga. Gaah, tala ur skägget mänska!!

Ranas lillis som gillar orange, han ska ju få den där kräftmanicken Orange som blänker. Han har en storasyster. Jag känner inte henne mer än genom det jag läst om hennes klokerier i hennes mammas blogg, men jag har svårt att tänka mig att hon skulle tycka det var särskilt kul att hennes bror fick en Orange som blänker och hon fick Ingenting. Därav min fråga om vad hon gillar mest för färger.
Det hon sa var

ljuslila som är blankt
orange som är blankt
ljusgult som är blankt
mörkrosa
guld och silver
allt som glittrar och är blankt

och så småningom kom det tillägget

ljusgrönt som är blankt.

Jag tycker jag lyckats bra. Silvret och guldet uteslöt jag, för jag tyckte det räckte bra så här, plus att de guld- och silverfärgade pärlor (de som inte ÄR silver that is) jag har må vara galvaniserade dyris-Matsuno, de suger åsnebajs som kvalitet, dvs, de flagar av sin metallfärg i en grisblink. Så no metals for lilla damen. Varför det är ett äpple på, eller nåt som ska föreställa eller minna om ett äpple? Det är min lilla hemlighet mellan mig och hennes... päron, nu var jag rolig nu får jag gå hem.
(Jo, pärlorna. Det är... rocaille från leksaksaffär, från Ghana och från Gambia. Så är det en halvädelsten som är infärgad (låset), om det ens är en sten (jag tror det men är inte hundra för jag har köpt det rätt upp och ner utan spec) samt en pärla från Gütermann (äpplet). Äpplet är förresten både rosa och orange, vilket inte syns på bilden, tyvärr. De mörkrosa små "avdelarna", som är oblanka, är från ett halsband från H&Ms barnavdelning, passande nog. De är nog från Indien, känns det som.

3 kommentarer:

 1. Halsbandet var vekligen jättefint. Och BLANKT =O) tror du lyckas göra en tjeja väldigt glad

  SvaraRadera
 2. Jag och ungarna sitter framför skärmen och gapar. Du ÄR en ängel. Ljuvliga, ljuvliga du!

  Surra: "Mamma, får jag hämta posten nu??"
  Jag: "Men den har inte kommit än."
  Surra: "Det kan väl inte du veta. och nu ska jag och Lille Brottarn mäta våra armar."

  KRAM till dig!!!!!
  Rana

  SvaraRadera
 3. Vi tittar på förstoringen.

  Jag (andlöst medan vi zoomar runt): "Vilken pärla tycker du är finast?"
  Surra: "Den här stora, och DEN stora. Och de små. Jag tycker alla pärlor är finast - alla, alla, alla!"

  :-)

  SvaraRadera