9 augusti 2009

Monstermuff in da house!

Den andra som läst om Giftiga muffen i en blogg och ville ha en egen sa först att den ville ha en likadan som den den läst om. Likadan går bort, av flera skäl. Dels är jag ingen fabrik eller pärlmakarställe-anställd utan gör mina pärlbebisar som skapande verksamhet/terapi, så likadant går liksom inte att få till, plus att det är apatråkigt, och apatråkigt går bort, både som terapi och skapande (och gärna i allmänhet). Dessutom vill jag att folk som har på sig saker jag gjort känner att de har på sig nåt som de är ganska ensamma om, även om jag inte gör jättespeciella saker.
Som tur var så gick det fint att komma överens om att det mest gällde färgställningen röd-svart och att personen gillade det biffiga i Giftiga muffen. Jag satt med den i natt, för att ... jag behövde göra nåt annat då och det gick bra att pärla under tiden. Fast det är inte så smart att pärla på nätterna, i alla fall inte om man är en sån som förstör sina ögon på att sitta i halvmörker. Då ser man inte att man gjort konstiga knutar som behöver göras om (som i Tempus fugit som kommer behöva en hel del efterpill för att bli bärbar), eller vad det egentligen är för färg på pärlorna man väljer... Alltså är muffen kanske lite ljusare än vad jag tänkte den skulle bli och/eller mindre mörkröd än vad som önskades, men jag tycker den blev absolut skitsnygg ändå i sin stiliserade utformning (screw Jante, fast boken En flykting korsar sitt spår var läsvärd, så vitt jag minns), så jag hoppas det går bra ändå.

Det är några olika sorters rocaille (tre röda och en svart matt), varav några är lite större i storleken, och dem var det sååå skönt att pärla med. Småsmå pärlor är väldigt gulliga men gud så obekvämt det är att sy med! Märkligt nog hjälpte det inte med storleken på vissa av pärlorna vad det gäller att ha sönder nålar, räkningen slutade på inte mindre än tre brutna nålar för den här muffen... Galet. Antagligen har den galna vinklar som inte gick att få nålen att gå med på... Så är det en svart tjeckisk kristall som solo-aktör, för de röda stenar jag hade är för små och i fel röd nyans, och några sötvattenspärlor i lämplig färg fanns icke. Tycker dock den fasetterade svarta droppen blev jättebra (annars hade jag inte tagit den utan åkt till sta'n och köpt nåt). Så är det svart och rött läderband med lite silver som binder ihop dem.

Det röda läderbandet är från Läderverksta'n, en affär som tycks saluföra grejer för folk som gillar vissa kinky saker mer än jag gör. Detta säger jag mest eftersom vissa tycks tillskriva mig en del egenskaper/åsikter/känslor/whatever jag absolut inte känner igen mig i, utifrån det faktum att jag gör kvinnliga könsorgan i pärlor. Ganska komiskt, och ganska irriterande, även om det som vanligt inte säger nåt om mig utan om den som tror en massa utan att ha täckning för det.

4 kommentarer:

 1. Haha, jättefin!!

  Och du skriver så underbart.

  Kram, R

  SvaraRadera
 2. I just LOOOOVE my monstermuff!!! :)

  Och jag håller med Rana, du skriver underbart!

  Har lite svårt att förstå att den faktiskt är till mig.
  Den blev ännu vackrare än jag kunde föreställa mig!!

  Kram, Anna

  SvaraRadera
 3. Underbart vacker den här med! /WillFF

  SvaraRadera
 4. Denna muff är den finaste du gjort! I lööööööv it. Kram Nausikaa

  SvaraRadera