5 september 2009

Blommor och bin...

... eller Älvprinsessans muff (!). Jag vet inte riktigt vart idén kom ifrån men plötsligt såg jag för min inre syn en muff som var som en blomma, som var som en muff. Solo-pärlan skulle vara ett bi. Sagt och gjort. De gröna pärlorna är såna jag inte får tag på några fler, buhu, för Perlehuset har stängt och sist jag var där så missade jag dem, vilket Assistenten däremot inte gjorde. Jag får ta hennes har hon sagt. Molto gentile.

Så är det rosa pärlor (Matsuno) också från Perlehuset, och så är det ett bi, som var skitdrygt att göra, i chenille-garn från fiskaffärn på Hornsgatan (fast inte Söders Sportfiske. Nej, jag är tyvärr inte sponsrad, jag tycker bara det är roligt att försöka minnas vart jag "fått" saker ifrån, plus att det kanske kan roa eller gagna nån att veta. Om inte annat ser man att man inte behöver handla enkom finpärlor för att pärla.) Bi-pärlan är alltså tråd över en pärla med stort hål i mitten. Inte tillräckligt stort hål fick jag erfara, fy vad jag slet. Och så är det roligt att det heter chenille-garn, för chenille är larv på franska. Insekt som insekt.

När jag berättade för Assistenten om vad jag tänkt göra med de gröna pärlorna sa hon självmant Oh, det kan ju vara Älvprinsessans muff! Lustigt nog hade jag tänkt detsamma. Och nu ska jag ner i tvättstugan så nu lämnar jag er. Eller nej, silkessnodden (handgjord minsann minsann) är från Folckers där de har en av stans gulligaste expediter. De två gånger jag handlat av honom har han lyssnat på Zaza Fournier, så det måste ni nästan göra medans ni läser det här. (Så lagom dags att komma på det nu...) Han kom ihåg vad Assistenten heter i förnamn och frågade om jag kom utan henne idag. Snacka om att göra intryck. Eller så har han väldigt bra minne.
4 kommentarer:

 1. En vacker och fantasieggande muff på naturtema. Gillar särskilt chenillebiet, fränt och fräsigt. Blommor och bin ju :0)

  SvaraRadera
 2. Åh men du, vilket besvär du gör dig. Flänger som en galning för att posta det just en viss dag. DU ÄR SÅ FIN. Jag är så rörd och glad och förtjust. Jag har inte skvallrat. :-)

  Muffen är superfin. Gillar färgerna, men är såååå nöjd med att min har vassare, vuxnare, allvarligare, argare, farligare, galnare, mer erotiska färger.

  :-)

  Kram!!

  SvaraRadera
 3. Jag tror helt enkelt han har ett par extra kopplingar han också:-) Men det är inte mindre trevligt för det, att bli hågkommen asså.

  SvaraRadera
 4. grönt och rosa är nog min favvisfärgkombo, så himla sött det här var!

  har nyligen återupptäckt folckers, efter att ha varit där med en kompis på 80talet (!) med en tjurig tantaranta som innehavare (förmodar jag) så har jag liksom inte känt för att knata in. men härom månanden gjorde jag det och blev alldeles betagen, så fullständigt underbart! inredningen, alla ljuvliga hyllor och lådor som kan innehålla icke tidigare skådade skatter, alla fantasieggande band... så skulle man ju vilja tillbringa dagarna...

  SvaraRadera