19 september 2009

Tittut!

Jag åkte till grodornas land och levererade halsband, typ. Därav min frånvaro en vecka. Allvarligt talat var det en moster som var sjuk och som jag kände att jag måste se nu nu nu, och så fyllde en annan åttio och så hade en kusin en monstruöst viktig utställning som det var vernissage på, så när jag kunde bli bjuden på resan så åkte jag ju så klart. Inga pärlor handlade, jag har faktiskt inte råd nu, och inte hade jag tid heller. Och nu kör jag en slags pärl-recap av resan och den sista tiden...

Jag gav bort det röd-grön-blå med röd pärlemoblomma samt det röd-lila-gula ligger under det här inlägget, till mostern som hade hundra pers-party när hon blev åttio. De är gjorda speciellt till henne, så jag hoppas de kommer till användning. Mostern förstod inte låsanordningen på det kortare och hade pestat och svurit innan hon fick av det på sin födelsedag. De ligger så nära det här inlägget så dem tar jag inte med bild på här. Så gav jag bort de här till en moster som inte fått nåt förut och som jag inte sett på evigheten och en dag, då hon var en av dem som inte kom till ett tillfälle att ses här i Svedala (ett tråkigt sånt). Hon och en annan moster som inte heller var med då fick välja mellan smycken jag inte använt utan bara gjort, eller inte använder längre, för jag visste att nåt de gillade borde kunna finnas där (och jag hade rätt). Hade väl inte tänkt ge bort hela mitt "lager" av oanvändisar, men när de hade svårt att välja så gav jag hellre bort två än tetades.
Den andra mostern jag inte sett på evigheter valde de här under. Vet inte om hon riktigt förstod att det bara är halvädelstenar, sötvattenspärlor och silver i det ena, och alltså inget skräp precis, men det passade henne perfekt, och hon hade det på sig nästa gång vi sågs, liksom första mostern som hade på sig mitt gamla favvo-halsband i ametist, bergkristall och månsten ovan. Hur roligt som helst.

Halsbandet till höger här under hade jag inte tänkt ge bort, bara visa, men mostern ville köpa det och sälja till dem ville jag inte göra, så hon fick det. Lite bakvänd logik kan man tycka, men så funkar jag tydligen. En härlig grej med att ge bort till henne är att hon vet vilket ställe jag haft i tankarna när jag gjorde vassen och trollsländan och allt.Sen såg jag att sjuk-mostern bara har på sig ett halsband hon fick för jättelänge sen. Det här:

Den lilla tavlan med fiskar och vass och näckrosor, samt det blå med omklädningshytter och fler fiskar hängde i badrummet och såg lite ledsna och oanvända ut. Och på tal om ledsna så har armbandet jag gjorde till svägerskan kommit bort, för att jag inte ville berätta om det när jag skickade det ihop med nåt annat, det skulle ju vara en överraskning... Alltså öppnades paketet utan en tanke på det och det åkte ut med soporna och paket-papperet. Det höll jag alltså på med i flera dagar för precis inkentinken... Trist, liksom att prinsessmuffen som jag gjorde som en beställning fortfarande ligger här hemma då den som beställt det tycks haft bekymmer. Hoppas det snart kommer iväg... Det här är det försvunna:


Fast jag ska avsluta positivt, med att jag gav bort Allah-tavlan till en kusin vars man kanske uppskattar det mer än personen som ursprungligen fick det (han sa att det var fint och att han uppskattade tanken, men att det var så opraktiskt att han inte hellre skulle använda det som bokmärke än ett avrivet kvitto... *surar lite*). Den som fick det ihop med ovanstående story blev glad. Och den pärlmuffmatte som jag aldrig träffat som sa att hon gillade Rymdblomma och fick den bara så där tycks också ha blivit glad, liksom lillskrållan som fick en tiara häromveckan. Det är bra. Det här är Allah-tavlan och Rymdblomma, som är mycket finare i verkligheten än på den här sunkiga skanner-bilden. Så, slut-recapat, nu tar jag min tokförkylda kropp, hoppar i säng och avslutar en höstlövsmuff vars beställare jag har bättre pejl på, så jag vet att det inte blir liggande här.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar