28 november 2009

Hors saison

Nu så! Nu är jag klar med det som kollegan till den som ska få Bassetts ska få. Det låter ogint att säga, men jag hoppas verkligen hon gillar det för fy satan vad tid det tog... Jaja, hon borde uppskatta tanken, hon gör allt rätt i vanliga fall, så varför inte nu också? Hur det än är med så blev jag himla nöjd med det själv.
Det jag hade lyckats få reda på om personens smak vad gäller färger, förutom det uppenbara med att hon gillar olivgrönt (som jag nästan alltid sett henne ha på sig när vi setts), var att hon gillade alla gröna färger, ockragult och egyptiskt blått. Egyptiskt blått sa mig inte mycket, sa min väninna som målar och blandar färger själv inget heller och när jag googlade på det så stämde inte alls den färgen med vad Assistenten beskrivit det som (på förfrågan, eftersom det inte sa mig nåt). Vågade inte chansa på det nånting-blåa utan sejfade med ockragult (eller lejongult eller åttiotalssenapsgult) till det gröna. Själv hade jag hellre haft rosa till, men hon gillade inte rosa och det är ju inte jag som ska ha det på mig, så vad spelar det för roll, bara hon är nöjd så är jag nöjd. Tjôta.
Nån slags peyote är det, och så är det olika glaspärlor och så lite pärlemor, i löven som ser ut som näckrosblad. För det syns väl att det är löv? Fick höra här att alltihop såg ut som en orm nämligen... Det är i alla fall tänkt att vara nåt slags lövverk, några blommor (gjorda av tjeckiska fasetterade pärlor, hjärtformade pärlor och rocaille) och så är låspärlan tänkt att föreställa en skalbagge. Måtte hon som ska få det inte ha insektsfobi, det glömde jag fråga Assistenten om...

3 kommentarer:

  1. Åå, vilket alldeles underbart halsband>!!! /Susanne

    SvaraRadera
  2. tjusigt! fast jag håller förstås med, kombinerat med rosa vore det ännu mycket bättre! :)

    SvaraRadera