6 november 2009

Variatio delectat

Allt kan ju inte bara handla om muffar. Så nu blev det lite fokus på öron istället. Eller örhängen istället för halsband, som jag tror att de senaste muffarna ska bli, när jag gått förbi Folckers och köpt lite passande snoddar. (Kan man ringa och fråga när han som lyssnar på Zaza Fournier jobbar, eller är det väldigt konstigt? Orka bry mig om vad som verkar konstigt, i och för sig.) Jag har hur länge som helst tänkt att jag skulle jobba på den där singelpärle-grejen, dvs göra örhängen av pärlor jag köpt styckvis. Finpärlor. Nu blev det inte det ändå då, för de pärlor jag använt här är plastpärlor från leksakshyllan på Klippet, en sån där skräpaffär jag hyser en viss förkärlek för.

Jäjä, jag har inte tid att sitta här och svamla förresten, jag ska tillbaks till mina plastpärlor, som tyvärr är färdigsorterade nu. Jag har en full låda med bara rödvitblåa såna där plastpärlor, som jag ska göra nåt patriotiskt franskt eller amerrkanskt av nån dag, ihop med fina randiga rocaille från Ghana, i samma färger, bara jag kommer på vad. Och på tal om patriotiskt så är jag lite sur över att jag inte har ALLA slags pärlor hemma. Idag fnulade jag att göra nåt med en blågul silkessnodd (som jag redan har, från Folckers, feståss) och så gula glasbananer till, men jag har inga glasfruktspärlor hemma (för jag har tyckt de är fula och aldrig köpt några). Kosmos, jag vill träffa nån vars gamla släkting ganska nyss efterlämnade en sybehörsaffär med mycket pärlor och de har ingen aaaaaning om vad de ska göra av skräpet... Tack på förhand!

Och så innehållsförteckningen: silvertråd från Konrads (nån gång när jag får råd ska jag gå till Continenta, det blir billigare har jag hört), silvergalvaniserade rocaille (silverpärlorna jag har var för små för ändåmålet) och som sagt plastpärlor, från Tilda Toys.

Lite senare har jag nu även utökat sortimentet med färgade kulor (jo, jag är så barnslig så jag roas av så låga vitsar, faktiskt). Så här blev de, gjorda i alldeles underbara glaspärlor i mörkrött (de ser bara svarta ut för att jag fotar med en jämrans skanner och inte kamera) med små infällda blingisar. De är köpta på Pärlan på Söder när de hade utförsäljning när de la ner. Hängena är inte så ojämna som det ser ut här, även om de är lite ojämna för att jag råkade göra snurren framåt på ena och bakåt på andra först...

2 kommentarer:

  1. Dom små runda med bling. Kommer du ihåg hur mycket dom kostade? B hade med sig en liten påse sådana när han kom hem från Gambia senast. Skulle så gärna vilja veta vad dom skulle ha kostat här i Sverige. Dom jag har är svarta.

    Cat

    SvaraRadera
  2. Fiiiina - särskilt de blingiga!

    SvaraRadera