27 januari 2010

Jolly Roger och kompani

Jag frågade vännen S om hon månne ville ha en anteckningsbok med nåt på, som prunsent. Det ville hon gärna. Hon är dem av dem som flitigast anlitat mig som smyckesleverantör och det här är mitt lilla återgäldande (hon har fått en hel del smycken också, förövrigt). Hon ville ha en med en döskalle på, därav ritandet av detsamma (det första jag ritat på jag kan inte minnas hur länge, kanske nånsin).

Förr tyckte jag alltså att hela den företeelsen var så läskig att jag sa renbangel istället, hade en massa undvikande strategier för att slippa dem, som att inte se på nyheterna (möjligheten till uppgrävning av massgravar fanns alltid), var befriad från vissa lektioner i biologin, la ifrån mig Hundra år av ensamhet för att det formligen kryllade av såna i den, mutade klasskamrater att kolla in museisalar innan jag gick in osv osv.

Detta sagt för att visa på hur föränderlig man ändå kan vara. Hjärnans plasticitet jada jada, och nu är vi ute långt ifrån pärlor, som jag ju ska hålla den här bloggen till. Jag har en tendens (moahaha, årets understatement) att sväva ut... som bekant, för dem som känner mig. Nåväl, här är då Ss bok. Jag tog snodden med plastskallarna från den andra boken, tyckte de passade bättre här.
Förövrigt är det en vanlig anteckningsbok från nästgårds-ICA i botten, halkskydd (!), en krympplastbricka gjord av mig (tack Messini Design för tipsen! Uppskattas!) och så en bit av Folckers-silkessnodden jag hade till andra väninnans uppmuntrans-örhängen runt om krympplast-brickan. Hoppas S ska trivas med boken, jag tycker den blev riktigt rar.

4 kommentarer:

 1. Men sweetheart, så fin! Hur ska jag våga skriva något i den, måste tänka noga innan isf. SÅ otroligt läcker! /S

  SvaraRadera
 2. Hur skall jag gå tillväga för att skaffa mig en vän som dig?;) den där anteckningsboken är toookhärlig:)

  SvaraRadera
 3. så söt! fast jag måste hålla med om döskallar, ingen fan, fast inte på det fobiska pärlbesatt-sättet;) däremot så känner jag så med statyer, fortfarande motar jag andra före när man skall gå in i kyrkor, slott och salar som kan tänkas innehålla de läskiga sakerna...

  SvaraRadera
 4. nytt kommentarsförsök, blir alltid avbruten när jag ska skriva här :/... hursomhelst, jag gillar ju dina utsvävningar ;). hur skulle jag tex annars ha fått veta att jag inte är ensam om att ha "svårigheter" med hundra år av ensamhet och nyheterna? fast några biologilektioner lyckades jag aldrig bli ursäktad ifrån :p. och boken blev ju verkligen just rar, döskallarna till trots :). vad snäll du är mot dina vänner! sant kreativt sätt att använda halkskydd på också *lol*.

  och det där med att vara "normal" och "representativ för kvinnor i allmänhet" känns så tokigt, för vet du, ju fler människor jag träffar och ju fler jag pratar med eller lyssnar till, desto "normalare" känns det som anses "onormalt". invecklad mening, men jag hoppas att den blev förståelig. så även om du har papper på det ;), så tror jag att det finns långt många fler än du tror som faktiskt är, gör och tänker lite som du. fast jag argumenerar inte emot och anser oavsett vilket att du är bra som du är :).

  hypedist... det måste ju vara...eh?... en specialist på barnhy helt klart :p. typ mirakelkurer mot blöjutslag och akne. fy på dig, nu har du fått mig att haka upp mig det ordet också *lol*.

  kram på dig!

  SvaraRadera