21 mars 2010

Pärlbesatt experimenterar

Jag fick en fråga via ombud, om jag kunde göra ett armband med bilder av familjemedlemmar. Inte som i små ramar alltså utan direkt på pärlorna. Eftersom jag har inköpsförbud nu var det inte läge att försöka sig på translucent liquid sculpey eller annan flytande polymerlera, som jag annars är sjukt sugen på att testa. Nä, här fick det bli Kajsa Wargskt.

Kunde det t ex funka att göra krympplastbrickor och så göra découpage på (dvs lacka dit en bild, helt enkelt) nu när jag inte har några träbrickor eller aluminiumtags kvar? Jag gjorde brickor, och den som påstår att inte saker kan ha en egen vilja har inte träffat på krympplast. Den vrider och vränger sig så man blir fnoskig. Här har jag alltså måttat med glas, som så klart är helt runt, eller dragit streck med linjal, och ändå är slutresultatet vint, snett och skevt.

Jag tog mina snea underlag och försökte med olika bilder jag hade hemma. Och här kan jag säga, till nyare läsare, att jag inte är religionsförvirrad, jag är bara road av religion som företeelse och så älskar jag religiös kitsch. Därav den ohemula blandningen av madonnor, moskéer och hinduistiska gudinnor (inga av de senare i den här satsen dock). Sen var det det jag hade att tillgå sen tidigare découpagepyssel. (På den rödgulgröna brickan är det tänkt att man ska kunna läsa One love, på tal om religion. Rastafari i det här fallet. Det syns om man håller den lite ifrån sig.)
När jag hade satt på ett plaststrasshjärta på madonnan kom jag på att det skulle vara väldigt roligt att göra helt transparenta brickor med bara strass, så det var nästan svårt att ligga kvar i sängen och invänta dagen idag då jag kunde börja. I tanken blev det sketasnygga saker, lite som plexiglas eller resinsmycken. I verkligheten... mjaaa... Men det var roligt, återigen, och det räcker långt.

Nu ska jag bara göra lite grejer av grejerna, som halsband, barnvagnshängen, bokmärken eller nyckelringar. Fast nu är jag helt klistrig av attacklim på fingrarna och antagligen stenad av detsamma, så nu blir det inget mer för idag. Vet inte om jag fått svar på om jag skulle åta mig att göra armband med folks familj på, kanske jag ska hålla mig till La Sagrada Familia?

3 kommentarer:

 1. heeej! helt underbart, tycker jag. man kan riktigt se hur bråkig krympplasten är, men jag gillar faktiskt kontrasten mellan det riktigt genomskinliga och liksom plexiglasmässiga och den där lite sneda bråkigheten som drar åt olika håll. och vem kan egentligen motstå religiöst kitsch ;) ? blev så fnissig av one love också :p, verkligen rätt kombinerat. jag undrar om det inte skulle bli snyggt med helt rektangulära brickor och sedan bild och så lite crackle paint på det? gillar tofflorna med ;).

  och du... du är ju världens bästa bloggläsare :). vi har det så stökigt just nu och jag har inte alls kännt att jag kunnat sitta ned och kommentera (men jag har faktiskt stoppat in din blogg i min alldeles nya reader också, för att hänga med ;)) men jag har blivit jätteglad över flera saker som du skrivit! så... jag är också förtjust i bougainvillea. de är så sprudlande på något vis :). och fenomenal?! tack snälla ;). fast någon bok blir det nog inte av det *lol*. visst är han vacker? jag tar ingen som helst credit. vet inte hur han blev sådan ;). och det där med mitt och ditt tänk, jag försöker påminna sambon h-e-l-a tiden. han tror att alla måsta tänka som han gör, annars blir det "fel" *suck*. hur jag hamnade här? vänta...http://visuellvardag.blogspot.com/2009/10/vecka-43-ylva.html där finns en liten del av historien. jag kan fylla på senare om du vill ;). och slutligen, nope. jag finns inte på fejan. fast den här veckan har jag övervägt det två gånger :). först när du frågade och sedan när en en mina favvofotobloggare fick för sig att flytta över en massa bilder dit istället. vill hemskt gärna se bilden emellertid :). kan du tänka dig att mejla, medan jag övverväger fejan, menar jag?

  många kramar,

  SvaraRadera
 2. Du gör så mycket kul, jag hoppas på att få se ett familjearmband sen , fast det kanske inte beställaren vill att du lägger ut förstås :)
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 3. Hej, jag har också varit jättesugen på att testa flytande polymerlera eller translucent liquid sculpey, vet du möjligtvis vart man kan få tag i det??
  Tack på förhand! / Tove
  blackbetty.se

  SvaraRadera