22 mars 2010

Pärlbesatt gör en Sibyllas

Ingenting om mystiska spådomar, jag tänkte Sibyllas som snabbmat eller snarare pärlandets svar på snabbmat. Allt kan ju inte vara halsband som tar fem kvällar att göra, ibland är det kul att sticka emellan med tjoff tjoff armband på elastisk tråd tack och hej leverpastej. Den som fick armbandet blev hemskt glad i vilket fall.

Armbandet är mycket jämnrödare i verkligheten, inte alls så skiftigt som här. Det är cloisonné-pärlor jag köpt nåt med för att risajkla (minns inte vad det var från början), pärlor från Ghana i risajklat glas, granatkräneformade pärlor tagna från ett halsband köpt på Indiska, stor rocaille från Ghana och pärlemoplattor/snäckskal (?) från ett billighetshalsband också köpt för att slaktas. Allt taget från nedersta röda lådan, där de lösa pärlorna ligger. Plus en berlock jag gjorde igår.

Vink vink till dig Cat, som gillar att höra var grejerna kommer ifrån och hur jag gör. I översta lådan har jag pärlor i påsar och förpackningar, i mellersta lådan pärlor som är på tråd/sträng och så i nedersta lådan lösa pärlor. En trelådshög i varje färg, eller i alla fall grundfärgerna och lite till.

6 kommentarer:

 1. Underbart fint, undra på att hon blev glad!

  SvaraRadera
 2. Jag blev godissugen. Just tomteklubborna som jag åt som barn skulle vara helt underbart att få sätta tänderna i nu. De djupt röda tomteklubborna var mina klara favoriter.Det måste ha varit färgerna på armbandet som gjorde att jag blev så sugen:) jag slaktar smycken med och gör om. Det är skitkul:)

  SvaraRadera
 3. Blev varm om hjärtat av att se detta. :)

  SvaraRadera
 4. Shit.

  Jag ville verkligen säga nåt som lät bättre, men shit - vad vad vackra ting du får ur händerna.

  :-)

  Vårgräshalsbandet nedan hade jag redan sett på ett annat ställe. Jag blev lika glad nu igen.

  Och fåglarna..! Men hallå, förtäljer inte historien varför vederbörande gillar svarta fåglar? Mäh. Sånt behöver ju inte förklaras. Jag gör också det. Korpen är min fågelfavorit, helt klart.

  Du. Ser du nu att jag liksom är lite tillbaka? Men jag kommer att ta det lite nätt.

  Pussåkram, Rana

  SvaraRadera
 5. När du får igång din nya kamera kan du väl ta kort på dina pärl-lådor? Jag har köpt lådor på Ö och B som egentligen är gjorda för skruvar och sådant. Men ekonomin tillät inte riktiga lådor. Jag började med att lägga pärlorna lösa i dom olika facken bara för att upptäcka att dom kunde hoppa över till andra fack. Pärlorna var mindre än dom tänkta skruvarna. Så nu har jag börjat med små zip påsar. Men jag måste erkänna att jag inte alls har någon överblick. Tänk om jag kunde ha gjort rätt från början? Nu är dom för många för att arrangera om.

  Kram
  Cat
  Ps. snart börjar en ny sommar och jag hoppas på att få samma jobb den här sommaren. Då kommer glasburken fram igen! Den är fortfarande så fin! .DS.

  SvaraRadera
 6. Så vackert, och så kärleksfullt. Moderskärlek av röda pärlor på en elastisk tråd. Man blir varm i hjärtat. /Susanne

  SvaraRadera