27 juni 2010

Ichtys!

Kunde jag månne göra något på temat Tro, hopp och kärlek? frågade en nätis (kanske efter att jag skrivit nånstans att Jag önskar mig en rolig beställning...). Eller kanske nåt med Jesus-fiskar? Tro, hopp och kärlek är jag lite rädd att jag skulle få till nåt tatueringsaktigt, och hur mycket jag än älskar kitsch så nej, det ska vara med humor i så fall, inte för att man inte kan bättre (som jag tror det hade blivit).

Vad var nu Jesus-fiskar? Ichtys sa hon och skickade en länk (Just fuc*ing google it sa hon inte, vilket jag -kanske- hade kunnat säga.) Jag har ju sett dem, men eftersom jag bara älskar religiös parafernalia rätt upp och ner men inte har jättekoll på nån särskild trosinriktning och deras symboler så gjorde jag inte kopplingen förrän jag såg de där streckfiskarna på bild. Jorå, det skulle nog gå att göra.

Jag försökte i peyote men det blev för stort och taffligt, i synnerhet som hon ville ha ett hänge på runt 3 cm. (Nu är det försöket färdigställt som ett armband som jag inte riktigt vad jag ska göra av. På det har jag satt tre små hängen, där man faktiskt skulle kunna ha ett kors, ett ankare och ett hjärta, om jag ska försöka mig på det ändå.) Försökte med silvertråd som är bängd, tångad och virad med tunntunn silvertråd istället. Tycker det blev superbra, i all sin enkelhet. Till det mått av tjusighet jag fått till bidrar kanske att jag kokade allt silver i bakpulver, då det blivit lite mattmörkt av att ligga och vänta på att bli tångat.

Färgerna som var tänkbara diskuterade vi länge och väl och det landade till slut på blått, silver och vitt. Fast det kunde blivit många andra, och jag undrar om inte jag ska göra en länk till i nån av de andra möjliga kombosarna. Hänget går ju att ha i vilket fall, så länge man har nån vit pärla i länken.

Pärlorna är - Ghana i kvartsfinal till ära- mestadels stora rocaillepärlor som nätisen Lisa köpte till mig i Ghana och som jag är lycklig över varenda gång jag plockar fram mina pärlor. Det är dels en högblank mörkblå som är något ljusare än de andra och något lite lila, dels en klar en, dels en matt en fast i precis samma nyans som den förra, dels en mattblank med en liten vit rand (jag älskar just den sorten). Sen är det runda klara pärlor från Continenta (som jag hade tänkt använda i Indiskret iris, men de funkade inte där).

Att jag blandat så ohemult mellan de olika sorters mörkblå pärlorna är med flit förresten, inte för att skarva, som man skulle kunna tro. Jag började med enkom Continenta-pärlorna men det såg fattigt ut. Inte less is more-rent utan bara torftigt. Därav blandningen. Plus att jag älskar Ghana-pärlornas lite ojämna finish och att blanda dem sinsemellan. Så på det två sorters vita sötvattenspärlor, en pytteliten avlång och en lite större rund, båda köpta till mig i Italien. Blandade för att ... det bara kändes rättare så. (Jag går på känslan, oftast. Visualiserar i huvudet och ser om det ser likadant ut på riktigt. Häller upp lite .. och lite till. Drar ifrån. Flyttar på nåt. Och så vidare. ) Slutligen små små sterlingsilver-pärlor, för att ta upp det silvriga i hänget.

Och det är faktiskt superfint på, förutom att det var roligt att göra. Hoppas nu att hon tycker detsamma...

2 kommentarer:

  1. Jo det tycker hon! Är nyfiken på armbandet också!
    /Portia

    SvaraRadera
  2. Det är jättefint! =) Och sen är det lika roligt att läsa själva storyn och vilka pärlor och varifrån de kommer etc, varje gång du gör något! =)

    SvaraRadera