9 juli 2010

Ormet kruper

När jag häromsistens mötte den som skulle ha vad det nu var hon skulle få just den dagen så sa hon att mitt halsband Regnvåt asfalt inte alls var just det, utan "ormen Charlie". En svartgråmetallic-glänsande orm? Pyttsan tänkte jag, men hon framhärdade. Nu har jag då inte träffat Charlie, så egentligen talar jag utan vetskap. Dock, en orm är i mitt huvud nåt jag först tänker på som gulgrönt, så jag tänkte genast att 'kejrå, vill du ha orm ska du få orm. Och nu låter det som en fjantig sandlådemaktkamp, och så var det inte alls, allt jöns finns bara i mitt huvud eller t o m här i tangenterna för dramatikens skull. Jag kände kanske bara för att försöka få till en orm såsom de ser ut i mitt huvud. Eller inspireras av ormar snarare.

Så nästa gång på Zionesse, som skulle stänga för välförtjänst semester, köpte jag orm-pärlor. Gold-lined Miyuki-trianglar i limegrönt. Mycket fina. Så satte jag ihop dem utan kringelikrokar och bucklor. Så kom jag på att agaten jag köpt på Pärlshopens utförsäljning i Haninge, med pärlfröken, skulle passa alldeles förträffligt till, som ormens huvud. Silver tyckte jag inte passade så bra till, och guld eller guldpläterat hade jag inte (och gillar inte riktigt heller). Så kom jag på det. Svärtat silver! Sagt och gjort, efter en omgång googling om hur man bar sig åt. Så efter att ha kokat ägg (ekologiska t o m) och mosat och väntat på att påsen med äggångor skulle göra sitt med silvret så satte jag ihop det hela. Och jag är svinnöjd. Särskilt med silvergrejen. Magi liksom. :) Däremot är det absolut inte mina färger, så det här lär jag inte kunna ha på mig. Det hittar nog en ny matte vad det lider, och annars var det hursomhelst roligt att göra.

6 kommentarer:

 1. Trist att jag var för trött för att se ormen "live" (och att han är i absolut fel färger även för mig), men hoppas/tror att det kommer fler tillfällen. Glad över att se foto och läsa, iaf! :-)

  SvaraRadera
 2. heeej! jag ville mest bara säga att jag inte på något vis glömt bort dig och att jag alltid stannar upp vid dina inlägg i readern ;), även om jag inte alls varit runt och kommenterat på senaste tiden. men jag ÄR här :). beundrar som vanligt ;). och så tycker jag att det var så roligt att se den här idag för imorse hävdade sonen ihärdigt att han sett "en grön orm som reste sig som en kobra" i buskarna nere vid byggan. det måste ha varit ormet charlie som var ute och krupet *lol*.

  många kramar,

  SvaraRadera
 3. jo, just precis den i gamla stan var det ;). betyder det att du bor mitt i stan? och vi är kvar till den 29:e augusti :).

  kram kram,

  SvaraRadera
 4. hmm... dags för dig att uppdatera kanske ;). tredje kommentaren på samma inlägg för mig *lol*. men absolut! vi är mest ute i skärgården, men kommer såklart att åka in till stan så småningom :). jag kan mejla då om du vill. och det där med franskan vet man aldrig *lol*. barnen gör precis som de känner för, ibland är det bara franska som kommer ur dem, ibland bara svenska och ytterligare andra gånger en salig blandning, men vi gillar ju att umgås med trevligt folk oavsett språk ;).

  hoppas allt är bra!

  kram kram,

  SvaraRadera
 5. ville mest säga "ta hand om dig" ;). önskar bättring då! och jag tycker också om den. om man får säga sån't om sina egna bilder? men den är så... ren :). fast inte tom.

  många kramar,

  SvaraRadera
 6. Så fint, vännen. Jag menar inte bara ormen utan den glammiga muffen nedan, och de andra också. Blir alltid kär när jag kollar på dina skapelser.

  Jag har inte glömt beställningen jag la in men som kom av sig på mitten. Jag vet att jag skrev den på din Fejan-sida, jag vet att allting hängde sig och att texten försvann och jag vet att jag tjurade i många minuter över detta och så vet jag att jag aldrig kom till skott igen efter det. Darling. Om det går bra att beställa hårsnoddar till litet flickebarn med pärlsvansar i olika ljusblåa nyanser - BLANKA, vad annars - så var vänlig betrakta detta som en beställning. :-)

  Kramar från Rana som gick ur tiden idag, men som har återuppstått som

  Elin

  SvaraRadera