19 mars 2007

pärlnålar och lintråd

Okej, då fortsätter jag då. Det var en gång en Pärlbesatt som inte hittade sin pärlnål. I ena ögonblicket fanns den där, i nästa var den borta. Obegripligt, fantastiskt frustrerande, men icke desto mindre ofrånkomligt sant. Det var inte vid en tid då man åker in och köper en ny eller så var jag inte i skick, jag minns inte, men hursomhelst behövde jag pärla och kunde inte på det vanliga sättet.

Pärlnålar förresten, det är ett kapitel för sig. Det ska helst vara den långa Big Eye från Beadalon, fast den är löjlodyr. Nej, jag är inte sponsrad. Wishful thinking... Den kortare Big eye är för kort. De billigare nålarna från t ex Panduro går sönder i precis fel ögonblick (om det nu finns nåt rätt ögonblick för att gå sönder..). En gång köpte jag några konstiga nålar som var liksom av tunntunn tvinnad ståltråd och med en liten ögla längst ut, men de var ju mjuka, vad kan man rimligtvis ha för glädje av såna? Big eye har bara en nackdel, ibland när man fastnar med elastisk tråd i en pärla så skjuter nålen iväg och bumerangar sig sedan tillbaks med fullkraft, så man ser ut som en nåldyna eller som om man tillhörde en ny inriktning av självskadare som sticker sönder sina fingertoppar...

Nåväl, till lintråden. Jag hade köpt en ask med flera rullar när Panduro hade en drajv. Jag hade alltså rullar i vitt, svart, brun, turkos och nåt som heter dimrosa som ser ut som gammal leverpastej.


Jag gjorde först halsbandet Vit magi som jag blev toknöjd med.
Det är målade keramikpärlor, glas (Murano-glas och annat), snäckor, pärlemor och månsten. Jag skriver inte in vad Kristallrummet eller Paranormal har att säga om månsten och bergkristall idag.
Det var så roligt att göra (om än riktigt idiotpilligt med att sätta knutarna nära pärlan) att jag raskt fortsatte med Inte svart magi, som är i glas och keramik, Pretty in pink (som är i samma som det andra samt rosafärgad bergkristall, vaxpärlor och småhängen), Brownie (där det ingår träpärlor också) och slutligen Våg med turkosfärgad bergkristall förutom basen av pärlemor och glas. Tror bestämt det ingår nån liten plastbit i den också. En nätis sa att hon ville ha ett men inte visste vilket. Jag visste att hon gillade grönt extra mycket så jag gjorde Printemps till henne. Den är i olika glaspärlor, cloisonné-pärlor i olika modell, keramik och så halvädelstenen peridot- även kallat olivin.
3 kommentarer:

 1. vad fint! Bokmärkt!
  Betty

  SvaraRadera
 2. Vad kul att du lagt upp dina fina pärlor på en blogg! Du är så duktig! Jag funderar fortfarande på vad jag vill ha.... Jag har kärat ner mig i det där vita du har här ovan. Tokfint.

  SvaraRadera
 3. Läckert! Jag ser inga låsanordningar, kanske knyter man ihop dessa runt halsen?

  SvaraRadera