16 maj 2007

Livets gråskala

En vän som hjälpt mig få bort låsningar i rygg nacke you name it förtjänade lite tack för det. Hon önskade sig "nåt grå-svart-vitt". Jag hade tänkt göra det kort, med lås i bak och kanske med ett hematithjärta fram men när jag börjat så ville det inte bli kort och så fick det bli ett likadant som de halsband jag gjort tidigare.
Det är rocaille i hur många nyanser, storlekar och utföranden som helst, andra glaspärlor, pärlemor (bl.a den som ser brun ut på bilden), metallpärlor, bergkristall- och jetchips, hematitkulor- och stjärnor, nån kvarts jag inte minns namnet på nu (den vitmjölkiga med svarta rutiler - strån - i) och så ett gäng med halvädelstenar jag köpt utan att få namn på dem (ett oskick if you ask me). Hoppas hon gillar det!

5 kommentarer:

 1. Fint igen! Det behövs inte alltid FÄRG. Stiligt så här. JAg har också mycket med den här "mallen" - har provat olika mönster, måfå-mönster och ordningssamma på olika vis. Vet inte riktigt vad jag gillar mest. Det senste verket känns alltid bra. (Nu när jag lärt mig lite mer. Riktigt gamla kommer jag att ta isär.)

  SvaraRadera
 2. Vackert! Du kan så mycket om alla dessa stenar - jag är gryvligt imponerad! Vad tycker du om bärnsten?
  PUSS!

  SvaraRadera
 3. Gryvligt? GRYVLIGT??? GAH!

  SvaraRadera
 4. Det är klart hon gillar det!

  Det allra bästa med dina pärlor är mödan bakom, och tanken. Det syns i dem, som att du pärlar in en liten bit av dig i alla smycken.

  Fast på ett bra sätt, det där lät ju helkonstigt. ;)

  SvaraRadera
 5. Galet snyggt, som vanligt. Jag använder troget mina gröna, ofta ofta:-) Blir glad av dem och håller med ovanstående. De ÄR personliga, dina halsband. Vartenda ett.

  SvaraRadera