13 maj 2007

Trial and error eller den ofullbordade livbojen

Det blir inget ältande av privata spörsmål här inte, men orden i rubriken lämpade sig ovanligt väl även i pärlsammanhang i dag. Jag har velat göra nåt röd-vitt länge. (Måste förresten fråga om det är en konstig sammansättning med rot- och kronchakrafärger, och oj vad jag låter besatt nu..).

Pärlvita och mörkröda rocaille, granat och sötvattenspärlor. Skulle jag sätta dem ojämnt? Nej. Jämnt, ja, men hur? Höll på sådär länge som när jag inte har en klar bild i huvet innan jag sätter igång. Till slut testade jag nåt jag sett på ett halsband i en affär med snorbilliga skräpsmycken (där jag dock hittade armband med stora kuber röd jaspis som fick följa med hem..).
Själva cirklarna gillar jag men ändå är det inte bra. Om inte annat för att låsanordningen inte funkar. Det första jag gjorde, som på andra halsband, där hade jag en för liten granat så det åkte av. Sen gjorde jag det här som ska knytas men som inte sitter fast. Om det funkat skulle jag avsluta med att sätta ett jättevackert kristallhjärta mitt fram. Nu kanske jag repar upp hela istället. Då vill jag ha kvar en bild av hur cirklarna såg ut, därav det här inlägget.

3 kommentarer:

  1. du kan kombinera precis vilka chakrafärger du vill. ett tips är att testa rot och hjärta. eftersom de är de "viktigaste".

    SvaraRadera
  2. Jag vet inget/nada om chakror, så för mig funkar allt hur bra som helst. Jag kan inte nes tänka tanken... Enligt afrikanskt manér går ju alla färger att kombinera.

    Först tänkte jag (om låset) att hjärtat ska träs genom öglan och det andra hänga ned i nacken - varför inte.... MEn hjärtat har väl fel form för att hållas i öglan.

    SvaraRadera