26 oktober 2008

Bloody red peyote pussy... eller inte..

Jag fick ett önskemål om en oxblodsröd muff och köpte de pärlor som låg närmast i färg, vilket inte var lätt, för mörkrött är svårt att få till, tydligen. (Har hört det om tyg förut, förresten). Saken var den att jag ville testa att jobba med 15/0 som är så löjligt små att det är obegripligt. Fatta, i ett pyttelitet rör har man 1300 pärlor, enligt tösen på Zionesse. Man får verkligen vara uppmärksam när man jobbar med dem, så de flyger all världens väg, för gör de det är det kört att hitta dem.

Men en mörkröd muff blev det, och jag tycker den blev fin, även om jag pestade över pyttepärlorna ganska många gånger. Inuti är det en rubin, enligt papperet på påsen med stenarna. Antar att det inte är en särskilt fin rubin, för det ska ju vara en ädelsten och inte halvädelsten. Stenen sitter lite knepo anatomiskt sett, men jaja, vi människor ser alla olika ut överallt, så det finns säkert nån som ser ut så också... Bilden är väldigt ful, men jag ville visa storleken på muffen. Och så är den ganska så mycket ljusare i verkligheten än på bilden, och mer rosa. Det är två sorters Miyuki förresten, en colourlined och AB. AB är en skimrande effekt och står för Aurora Borealis, lärde jag mig nyss. Så är det en silverögla (hemmatångad) och en lädersnodd.

Miyuki: 15-298: Tr Ruby AB och 15-1554 Sparkling Cranberry Lined Crystal är det förresten. Då kan den som är intresserad kolla in färgen själv. Nu när jag letade hittade jag en som hade varit skitbra, men den fanns inte på Zionesse, så vitt jag kommer ihåg (Dyed Wine).
Oh titta titta, jag har fått bild på hur den ser ut på! Så fint, så väl muffen, som nya matten!

4 kommentarer:

 1. Söta du! Men vet du - Jag HAR redan en sån tröja :D

  SvaraRadera
 2. Ursnygg!

  Kram
  cat

  SvaraRadera
 3. vad är ploppning? tell me, tell me!

  SvaraRadera
 4. Detta är hur coolt som helst, på riktigt!! :D You go and get your peyote pussy famous! :D:D:D:D

  SvaraRadera