24 oktober 2008

Fall leaves fall

Nu var det sjukt länge sen jag pärlade och la upp nåt. Dels gjorde det bedrövligt ont att göra pennan jag gjorde sist. Sen skulle jag treata mig när jag fyllde år och köpte silverkedja på Konrad Wahlström, för att göra nåt som jag tyckt är såå tråkigt att se sida upp och sida ner på olika pärlställen. Ville helt enkelt se om jag kunde förstå charmen med länkade grejer. Så gjorde jag en bit och insåg att mitt otåliga sinne inte pallar att såga med metallsåg och sen fila och att det är korkat att köpa fint silver och så knipsa av det med tång som jag gjorde (lite som att äta Belugi-kaviar på papperstallrik), så jag släppte projektet helt... Sen kom det hälsogrejer i vägen, som fortfarande inte är över men som jag är så jädra trött på att jag väl får pärla fast det gör ont för jag saknar det gruvligt, det är ju inte terapi för intet... .

När jag väl sent omsider gett Bruden pärlmuffen som utlovat så ramlade det in en massa kommentarer om att den var fin och kunde jag kanske göra en till? Jag fattade ingenting, jag har ju inte promotat mig själv så var hade de sett den? En sa att hon sett en länk på sysidan.se. Vaddå sysidan, där har jag aldrig varit? Jag vet fortfarande inte hur det kommer sig, om det har pratats bland bekanta läsare eller om nån googlat på peyote (eller pussy) och random-ramlat in här.Hursomhelst tänkte jag hörsamma en av förfrågningarna om en muff, då jag ändå tänkt testa att göra den i 15/0. Kunde inte glömma att Suzanna pratat sig varm om Zionesse i Mörbyjävlacentrum, så jag åkte dit en dag när jag hade extra ont och behövde extra mycket distraktion. Där skulle de enligt pärlkompisen/fröken nämligen ha Miyuki och Delica, som är japanska crème de la crème-pärlor.
Där visade det sig att tösabiten i affären sett muffen på nätet, hon hade nämligen sett länken på sysidan och så vidare och så vidare. Jag drog inte fram muffen bafatt förstås, jag frågade om hur det skulle bli att vika med Delica (som liksom är lite kantig) och om inte Miyuki var bättre för ett sånt projekt. Sjukt kul att prata totalinterna saker, titta på boken med Miyuki-tävlingsbidrag (man tappar andan), diskutera tekniker och folk som stjäl andras koncept vad det gäller design och så naturligtvis att vara lite famous, även om det var lite skrämmande också. Och Miyuki 15/0:or blev det, och de är himskans fina, men också himskans små och jobbiga att sy med. Hoppas det blir fint med en bloody red peyote pussy.
Att jag berättar allt det här är för att jag innan jag gör färdigt den muffen ville vara färdig med länkhistorian, så igår gjorde jag klart den och här är den. Det är sterling silver, sötvattenspärlor, unakit, serpentin, mossagat, karneol från olika ställen, citrin och så ett hänge från Pearl Chains utförsäljningsrea i Haninge (där expediten inte kunde svara på vad några stenar jag köpte var för nåt. Me no like). Den når ner halvvägs till naveln (jag vet, Cat, att du tycker det är fult... ;)) Inte alls mina färger, men fint ändå. Och så har jag gjort ett länkhalsband nu och kan återgå till mitt fipplande med helt egna grejer... [infoga smajli].

2 kommentarer:

  1. Intressant att du testat metallänkar/kedja som du haft avsmak för. Jag gillar dem inte heller, just av anledningen att de finns överallt, inte minst på TV. Den här blev mysig, höstfärger verkligen! ''''' O så är det kul att du kommit igång igen, det onda till trots!

    SvaraRadera
  2. He, he nej jag gillar inte halsband som hänger vid navelen. Då tycker jag det är snyggare om man knyter ett halsband runt midjan istället. Fast häromdagen såg jag en kvinna med en svart polotröja som hade ett lågnt dinglande vid navelen halsband och det var snyggt! Så jag antar att det också beror på kläderna. Intressant blandning du har fått fram. Som vanligt är jag beundrande av din regelbundna oregelbundenhet! Jag måste ha symetri överallt annars kan jag inte göra något, det är så kul att se hur du gör!

    kram
    Cat

    SvaraRadera