30 maj 2009

Miss China

Varför det här halsbandet heter så här vet jag inte, namnet kom bara för mig. Köpte fisken ihop med en del andra fiskar för länge sen, och gjorde i mitt tycke underbara halsband med dem. I alla fall var de hemskt roliga att göra. Sen blev den här kvar. Och så köpte jag de ljuvliga pärlorna i Sirligs monter på nån syfestival. Visste inte vad jag skulle göra med dem alls, men kunde inte motstå dem. Sen såg jag för ett tag sen att de passade så fantastiskt bra ihop (tycker jag då- ni kan ju tycka vad ni vill förstås) så jag tänkte jag nån gång skulle göra nåt av dem.
Och det blev idag, en underbart ensam och tyst dag av pärlande, skurande, läsande och så antagligen mer pärlande, för min lilla gudmor ringde nyss och sa att Lilla tavlan var mycket fin men inte gick att ha på sig, hon är för gammal, kort och tjock för den... Så jag måste göra ett bärbart halsband till henne, till hennes pensionärskollo som hon snart ska på. Vet bara inte vad jag ska göra så det blir nåt som är bra för henne... Jaja, det ger sig.
Låspärlorna sitter ihopgjutna, det är därför det är två pärlor bredvid varann utan rocaille emellan, om nån vän av ordning undrar förresten. Tyckte det var ett bra ändamål för pärlor som inte hade gått att använda normalt.

3 kommentarer:

 1. Underbara färger! Och sådana fiskar är verkligen snygga. Har bara hittat lite större sådana som dessutom var i skrikiga färger och inte alls snygga. Måste leta lite mer aktivt efter snyggare fiskar tror jag.

  SvaraRadera
 2. Ett väldigt talande namn, tycker jag.
  Lugn fin grön färg.

  SvaraRadera
 3. Fiiint! Jag blir nästan lite sugen, fast jag redan har ett fiskhalsband. ;)

  SvaraRadera