1 maj 2009

Pill, sa Bill

Oh Christ, vad pilligt! Jag ville lära mig netting, och göra ett armband likt det jag såg på en kurskamrat (inget pärlrelaterat). Förstod inte mycket av den beskrivning jag googlade fram och inte heller mycket av den som faktiskt fanns i ena pärlboken jag har (har faktiskt inte kollat den andra, insåg jag nu... Gaaah!).

Så jag experimenterade själv och det blev ju nåt, men inte riktigt netting. Skitisamma säger jag, eller trial and error, det blev ju ett armband. Först gjorde jag ett snabbt avslut på det, men sen repade upp för att göra om.Och nu är det fint, fast det är lite TV3-bröllopstårta-varning på det... (En mig mycket närstående person säger att jag är en indisk zigenare, i själ och hjärta, pga min smak för bling.)
Armbandet är alltså gjort i "netting" (och så lite peyote i låset) i rocaille, ametyst, agat, rosenkvarts, färgad bergskristall och sötvattenspärlor plus PLAST! Japp, låspärlan är en s.k tensha-pärla, en plastpärla med dekal, som lackats och efterpolerats, från Japan, minsann. Det var den jag utgick ifrån när jag valde färger (som legat på en bricka långt innan jag kom på att jag skulle testa netting).

Hursomhelst, nu ska jag äntligen ut i solen, ögona går i kors... De trådar som syns på bilden får jag fästa och klistra en annan gång.

---

Jag var inte nöjd riktigt, eller så hade jag lite för mycket panik kring nåt annat och behövde mer pärlpill. Hursomhelst gjorde jag om låset, och nu är jag jättenöjd, med det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar