26 augusti 2009

Pärlbesatt återgår till den smala vägen

eller nej, Pärlbesatt återgår till den religiösa kitschen snarare. Det här gjorde jag till nån som tror på den som är omnämnd på lilla tavlan (Allah) och som nu gör ramadan. Tänkte det kunde bli ett fint bokmärke, men personen sa att det var fint gjort och snällt av mig, men vidare praktiskt var det inte, så den skulle inte bli använd.

Nähäpp, men skit'i't då tänkte jag, och det är ju dumt, för saker som andra inte bett om kan man ju inte gärna förvänta sig att de ska vilja ha. Fast det var pisstråkigt ändå, jag som först letade fram bilder av hur det kan stavas (det beror på kalligrafin man väljer och hur grammatiskt explicit man vill vara), sen försökte mig på det i vitguldiga pärlor, fick höra att jag kunde skrivit annorlunda och att det vore ssnyggare att bara använda två färger, repade upp alltihop vilket var svårt eftersom jag faktiskt gjort det så ordentligt första gången och så stavade om och bytte till ramens guldiga silverlined rocaille... För inkentinken.

Jag tycker i alla fall den är fin, min lilla tavla, som går att ha som halsband, som bokmärke, eller kanske liten tavla på väggen? Det är handgjord silkessnodd från ljuvliga Folckers band,. eller Södermalms snörmakerier som jag tror affären egentligen heter.

4 kommentarer:

 1. JÄTTEFIN. "Otack är..." osv.

  Du! Lilleman tackar för messet som han fick. :-D Gulle dig.

  Men du. Jag tog bort din kommentar. Det är första gången jag tar bort en kommentar. :-) Men du hade råkat skriva hans riktiga namn. Jag klippte in din kommentar på nytt med ändrat namn. Om du vill, så kopiera och klipp in igen, men inloggad som dig själv. Lät rörigt, men du fattar vad jag menar.

  Jättekram!!!!
  Rana

  SvaraRadera
 2. Jag kunde se på Al yasira (eller hur det stavas) i sommar i en vecka. Deras logo-skrift är ju jättevacker. (Fast då står det förstås Al yasira och inte Allah ...)

  SvaraRadera
 3. Otack är världens lön, som sagt var. Men fint! Inte vet jag hur opraktiskt det vore som bokmärke men sånt är ju nu en gång en smakfråga. Själv använder jag hårspännen, frimärkskartor, gamla brev och hårborstar;-)

  SvaraRadera
 4. Oh Wallah. Djemila!
  Jättefin! =)

  SvaraRadera