24 augusti 2009

Pärlbesatt presenterar prinsessmuffen (utan c)

Fick några mycket trevliga mejl från nån som önskade sig ett hav av muffar, men stannade vid mer moderata En pärlemovit och babyrosa muff. Jag skulle i helgen iväg på större släktrelaterad begivenhet med förton tågbyten och var tacksam för nåt att sätta tänderna i jag menar händerna på när mina medresenärer envisades med att på som det verkar fullt allvar fråga de övriga i sällskapet om de skulle gå och bajsa (!) och tog av sina skor för att lägga upp benen raklånga på bordet (!) och senare ta av sig tröjan och förevisa sina tatoos för några passagerare på andra sidan gången (!).

De första under ivrigt tugummituggande och dito smällande, och den andra under lika ivrigt inmundigande av Mariestads och Jäger och ältande om hur "den här kvinnan var livrädd för hundar när hon träffade mig" sagt om sitt damsällskap och den gigantiska leonbergern, till den något skrämda damen som suttit där innan de dråsade ner där.. Så tack söta du, jag kunde med hjälp av beställningen och Apotekets orange öronproppar hjälpligt bevara min mentala status.

På begivenheten undrades det över vad jag satt med och det Oh-ades och Ah-ades, men ingen ramlade baklänges. Så fick jag några önskemål om kommande presenter från en som hyste mig på vägen dit och det är bra, ibland har jag inga tvingande uppslag men behöver ändå nåt att pärla med. Ska nog ta tag i det efter att jag lagt upp prinsessmuffen.

Prinsessmuffen heter den för att den känns lite Disneyprinsess-aktig i sin rosa-ighet och vithet. Jag köpte de rosa ljuvliga pärlorna på Perlehuset som strax stänger (buhu), men tycker de verkar mycket mindre rosa nu än de gjorde i affären, så jag la till en annan mörkare variant jag hade hemma. Snodden gjorde jag enligt samma modell som halsband jag gjorde till mig själv för ett tag sen. Tycker det är fint, men gillar inte hon som ville ha den det så är det bara att klippa bort och ersätta.

Fy för den lede vad mycket dålig svenska jag sett på sistone, på tal om prinsessa stavat med c. "Ja, en av de stora aktörerna hade yoghurtglass med honung och müsli som deras stora nyhet", som det stod i ena tågtidningen och "Z och Y har bott hela deras liv i en förort till Rio" som det stod på baksidan av en dvd jag gluttade på, bara som några exempel på nollkollen på pronomen. (Min fetning.) Kanske får sluta läsa och bara skriva och pärla, för jag får hjärtklappning varje gång jag ser sånt. Så, slutgnällt!

2 kommentarer:

 1. Ååå vilken vacker prinsessmuffla! Snippan Snövit rakt av :0)

  SvaraRadera
 2. Vilken vacker princessmuff!!

  (Förlåt, kunde inte låta bli.)

  Den är jättefin, lilla (?) Disney-sessan.

  TACK för förslaget/inviten/erbjudandet. JA TACK, det skulle lindra mycket om du ville bjuda mig på en megastor latte. Tack! Du är fin.

  Det är på Södertörn jag kommer att hålla till denna höst, ja.

  Frågade verkligen din nya tågpolare om den och den skulle gå och bajsa? Hehehe. Nu blev jag lite glad i alla fall. (Det skulle min son kunna göra, men han är ju NÅGOT yngre.) Och visade sina tatoos? Haha, fan vad kul och sjukt. Jag önskar jag hade varit där och försökt låta bli att garva på mig tillsammans med dig.

  Kram!
  Rana

  SvaraRadera