27 oktober 2009

Glömde sånär...

Nån gång de här senaste dagarna (minns inte vilken, så förvirrad är jag just nu) skulle jag göra en ministickning i peyote. Om den blev bra skulle jag göra en brosch av den och antingen ge bort den eller försöka trejda den på Marias garn (som jag gjorde med nystan-halsbandet). Trejda den mot garn till väninnans mössa t ex, eller till garn för ett annat litet projekt jag har (välgörenhet). Assistenten sa dock att det här inte ens såg ut som en stickning, det ska ju liksom vara ett jack mitt i längst upp, så nähäpp, skitsamma då. Men eftersom jag tänkt lägga upp såväl lyckat som misslyckat här så måste ministickningen med... Väldigt snygg färg på de röda pärlorna är det i vart fall! Nästan lika fin som hennes egenhändigt nystickade halsduk i samma färg.

7 kommentarer:

 1. Oj vad du skapar! Döskalleörhängena var verkligen helt i min smak! :-)
  (Hittade dig hos Bajsugglan)

  SvaraRadera
 2. men neeej! min kommentar försvann :(. jag som hade skrivit så poetiskt om söta mini-stickningar (some verkligen ser ut som stickningar också ;), uppmuntrat till att visa upp din experimentellt virkade mössa, beundrat den azurblå funktionshindrade tusenfotingen och dia de los muertos-armbandets perfektion i alla sina motsatser. *suck*.

  och så hade jag skrivit en massa om att jag verkligen finns och om att bilden är förskräcklig, men att jag råkar se så skrynklig, trött och okoncentrerad om mornarna nu att det fick vara så. dessutom förstod jag precis vad du menade. jag tror nämligen att du hade föreställt dig att jag såg ut ungefär som jag tror att jag ser ut. jag hajar alltid till när jag passerar en spegel eller ser mig själv på bild, för min personlighet stämmer mycket illa överens med mitt utseende av någon obegriplig anledning. tur att jag inte lade ut en röstinspelning också för då hade du verkligen blivit ställd *lol*.

  kram på dig,

  SvaraRadera
 3. äsch, glömde ju säga att det är bra med folk som har vett att uppskatta tjusiga näsor, min sambo retar mig jämt för den :p.

  kram igen,

  SvaraRadera
 4. jomen, jag hade nästan gissat det faktiskt ;). de flesta gör det, t.o.m. jag själv. fast kanske inte så mycket för att det franska eller karibiska skulle ha smittat utan mera för att det stämmer bättre överens med mig sådär :). och jag har haft lockigt hår *lol*. först hade jag rakt hår, sedan blev det plötsligt lockigt (helt sant, jag lovar), men sedan i somras har det börjat räta ut sig :o. mysko, jag vet... grace kelly, det ser jag som en komplimang, särskilt med tanke på hur oglamorös jag känner mig just nu *lol*. fast jag säger som min mamma "jag kan se ut som vemsomhelst". klädval och smink gör enorma skillnader på mig.

  vad lustigt egentligen, med ögonen :). hur försvann hon? förlåt, jag blir så nyfiken.

  han säger inget negativt egentligen, retas bara med mig ;). han lever i tron att alla svenskor har små knasiga, toppiga och charmiga uppnäsor nämligen :p. och jag som håller så hårt i min svenskhet *lol*. tror f.ö. att det är ganska vanligt att man ändrar sig ang. näsan när man blir lite äldre. att man liksom växer i den :).

  kram och tack själv! älskar dina kommentarer :).

  SvaraRadera
 5. Tycker absolut att det ser ut som en stickning. Allt behöver väl inte vara en exakt kopia. Tycker du kan gå och försöka byta ut den. Det värsta som händer är väl att hon i affären säger nej. Och egentligen, hur farligt är det?

  Kram
  Cat

  SvaraRadera
 6. Söt och snygg färg!

  Assistenten har detaljerat rätt, men kanske det är onödigt att vara petig med just det. I så fall får man väl vara petig med att ha en pärla mindre i höjdled under den ena stickan.

  En annan version skulle kunna vara med stickorna mer i vinkel (kl 08.20) och lite böljor i "tyget" och en liten tråd som ringlar sig ner till ett litet nystan.

  Men det blir kanske så komplicerat att det blir för dyrt med bibehållen timpenning. Å andra sidan så tror jag att en stickerska förstår sig på det där med att saker tar tid och bör få lov att kosta därefter.

  SvaraRadera