3 november 2009

Begreppsförvirring

Är det här halsbandet somrigt, i sina glada färger, eller höstigt, för att det är grönt och orange och gult, eller kanske till och med juligt, för att det är julgransgrönt och samtidigt knalligt? Skitsamma kanske, man kanske inte måste definiera allt. Jag gillar det, det är det som räknas. Det var roligt att göra nåt superenkelt nu. Fast det är fel längd för att jag ska ha på mig det, så jag hoppas nån annan gillar det. Varför jag inte gjorde det kortare istället, så jag kunde ha det själv? Det ville inte bli chokerkort, och det är för stora pärlor för att göras lariat-långt. Plus att jag inte hade fler av de gula och rosa... [insert smajli.] Och så passar det inte till det jag brukar ha på mig.

Så här blev det till. En god vän har vänner i Indien. När en av dessa skulle åt Europa till tog den med sig en massa presenter till min vän, som också hade bett om lite stenar till mig. Jag fick turkoser och granater av billigare modell, och så fanns det nåt grönt i stenväg också, som dock tillföll nån annan. Jag tog fram aventuriner och andra gröna stenar jag hade hemma, men ingen av dessa var det. Var det malakit tänkte jag, som sett smycken därifrån i just malakit, och så blev jag sugen på det där gröngröna skiktade. Och så nästa gång jag var inne i en andrahandsaffär i krokarna så hängde där ett halsband i malakit-chips. Jag gillar inte chips jämfört med kulor, men jag tog det ändå. Om inte annat så är kulor mycket dyrare, och nu hängde det ett chips-halsband där, och inget annat...

Vad skulle jag ha till? Rött? Lila? Både och? Silver? Nåt annat? Googlade lite på malakit och hamnade på underbart vackra bilder av nån Pia som har en blogg som jag tror hette The world according to Pia, men inte hjälpte det, jag fick "bara" se sagolika bilder av små utflykter, fint pyssel, härlig mat, skor som jag inte skulle ha råd att köpa och vattenplaskande hundar... Bah, jag tog fram en massa pärllådor, petade och rotade, och så frågade jag slutligen Assistenten om hon biföll mitt val. Det gjorde hon. Bra så.

Det här är alltså malakit med små matta rocaille i samma färg emellan, mörkrosa och gula pärlor av nån oidentifierad sten (köpte det som armband, odeklarerat) och pärlor i vad jag tror är risajklat flaskglas eller i alla fall risajklat glas, från Ghana, från "Lisas skatt".

4 kommentarer:

 1. Jag är så glad att du finns i mitt liv - för så känns det, fastän vi glider lite ut och in i varandras cirklar.

  Gärna MKC, ja.

  Du har ställt en massa frågor till mig, om vänskap och kärlek och om andra stora saker. Det vill jag gärna tala med dig om.

  Och så vill jag krama om dig.

  Rana,
  inte på banan än

  SvaraRadera
 2. Julig var inte så dum idé. De där chipsen blir lite "barriga". Och numera tror jag rosa har gjort entré i julevärlden.

  Till våren kan de föreställa nytt gräs och så de kulörta blir påskägg eller vårblommor.

  Riktigt anpassningssmycke det där!

  SvaraRadera
 3. Å så fint, det känns som ett året runt smycke, fast jag får lite påskkänslor, härligt är det i alla fall!

  SvaraRadera