9 januari 2010

Nattblomster revisited

Så, nu har tre nattblomster fått sitt halsband. Det tredje ser så dumt ut när det ligger i skanner så det lägger jag inte in här. Eller halsband är kanske lite mycket sagt, för de har inget lås ännu, ity jag inte kommit på om jag ska ha hyskor (vilket jag har men inte vet hur bra det är), tryckknappar (som i så fall måste köpas) eller om jag ska göra ett lås själv (kanske roligast, men ids jag det när jag inte ens vet vad jag ska göra av halsbanden sen...?).

Bandet är gammalt (sjuttio år om det stod rätt på skylten) lampband, från... gissa tre gånger. Folckers band ja. Och jag är riktigt nöjd med att tydligen ha tänkt rätt när jag stod i affären, kring färgen på bandet och om det skulle funka med löven, som jag inte hade med mig då (en miss). Fast min favoexpedit var inte där nu, tyvärr. Han som stod där var helt okej dock.

Expediter och deras servicekänsla är viktiga grejer. Därför väntade jag ut surödlan på Konrads när jag köpte silveröglorna som blommorna sitter i bandet med. Silveröglor köpta av henne skulle jag inte vilja ha på mig eller förmedla vidare. Kalla mig flummig om ni vill, men så är det. Så, nu ska jag göra klart de övriga två. Det är pilligt som satan med öglorna, kanske mest eftersom jag blivit mindre närsynt med åldern vilket säkert är bra på sitt sätt, men inte i pärlsammanhang.

Uppdatering senare på dagen: Nu har jag gjort två i armbandslängd också. Tyvärr fanns inte tryckknappar på lokala affärn, vilket jag hade hoppats. Nåväl, det ger sig. Tycker de här skitsöta, så det vore ju roligt att hitta ett sätt att göra dem användbara också. Jo, det är förresten i båda blommorna.

2 kommentarer:

  1. jamen det är väl bästa att man tassar in här och kommenterar då rå...;) skämt åsido, det hade jag tänkt göra ändå, men det blir lätt så mkt man sparar som oläst i feedern och så tar det sin lilla tid att beta av det man vill säga...

    finfint blev det! chokers är så läckra, lite sekelskift, lite 20-tal, lite 'huset elliott' osv osv. fin grön nyans och ja så himla bra det blev med med hängen. i brist på tryckknapp så skulle du ju kunna skaffa hyskor och liksom trä igenom banden och sy ihop dem över (eller hur jag nu skall beskriva det)

    SvaraRadera
  2. apropå surödlor i butiker (bra benämning för övrigt, jag brukar tänka mig något mkt fulare jag...:), visst vill man ha vänlig betjäning och det kostar ju verkligen inget att vara allmänt trevlig och hyfsad liksom. idag blev jag väldigt glad över två herr vänliga busschaufförer till och från tågstationen. mysgubbar.

    SvaraRadera