4 januari 2010

Nattblomster

Här kommer nattarbetarens alster, därav rubriken. Kan man kalla det nattverke? Fast det är bara det nästsenaste lövet och bara halva det som är rent nattarbete, som jag gjorde i natt när det snarkades på nära håll och flyttades möbler (eller vad de nu gjorde) på mer avlägset håll, men tillräckligt nära för att sömn inte skulle vara att tänka på.

Löven är finare i verkligheten, när de inte ligger mosade mot skannerplattan. Främst den gråblå med röd mitt ser mycket fulare ut här än hemma hos mig. Nåväl. Det borde vara incitament att lära mig hur kameran jag fick funkar, men jag har inte riktigt tillräckligt med hjärnkapacitet för det ännu.
Från klockan ett och framåt är det granat och rosenkvarts. Sen ametist och nåt jag tyvärr inte vet vad det är (det ser ut som det som kallas körsbärskvarts, vattenmelonkvarts eller jordgubbskvarts, som många experter säger är fejksten, som fluss, men det är ingen diskussion jag ämnar ägna nån mer uppmärksamhet här). Så agat och nåt som hette rubin, på påsen, fast jag undrar om det finns billighetsrubiner (dvs, som kostar pengar men inte STORA pengar.. Har inte kollat upp det.) Sen rosenkvarts och agat (tror jag, jag fick den blå i en affär. Vill man läsa den sanslösa storyn får man scrolla till början av bloggen). Slutligen ametist och agat.
Trådarna är kvar för att jag inte bestämt vad jag ska göra av dem, om de ska sitta ett och ett på nåt och i så fall vad, eller om de ska sys ihop på nåt och i så fall vad och så vidare. En del av sömnlösheten kom faktiskt av att jag tänkte på just det här, så nu ska jag inte trigga igång det monstret igen... Om nån har nåt förslag så tas det tacksamt emot.
Och angående att ta emot har jag läst att kommentarer försvinner här, och det var himla himla tråkigt, för jag uppskattar era kommentarer jättemycket, även om jag inte svarar på dem i kommentarsfältet. (Skulle jag börja göra det så skulle jag få ångest över om jag verkligen svarat det eller glömt och börja fundera på om jag måste svara alla eller bara dem som ställt en frågat. Om jag ska svara ALLA så blir det som det tvångsmässiga tackandet för ett kommentar som Snyggt eller Snygg färgkombo - som man ser på pärlsajter- och det är bara mattsamt. Trevligt och uppmärksamt är bra, tvångsartighet är det inte, i min värld.)

5 kommentarer:

 1. Nu har jag rannsakat mig själv och kommit fram till att jag är långtifrån säker på att det inte är jag som gjort något fel när jag kommenterat. Jag kan ej minnas ha skrivit i något kontrollord, som jag gjorde när jag postade förra kommentarerna typ igår, de som finns i inlägget nedan. Ska försöka göra rätt i fortsättningen! /S

  SvaraRadera
 2. Fast jag har inte haft kontrollord tidigare, det införde jag nyss då jag haft en del tråkiga spam-inlägg här. Så jag tror inte du gjort fel där. Faktiskt. :)

  SvaraRadera
 3. test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test

  ;-)

  Många kramar till dig!

  SvaraRadera
 4. Jättesöta! =) Tokgillar.

  SvaraRadera
 5. Hej, hittade hit via Pia. Vad himla fina pärlgrejer du gör! Jag försökte göra nånslags löv häromdagen, det gick åt skogen. Jag har stor respekt för någon som behärskar pärlkonsten..! ;)

  SvaraRadera