2 februari 2010

Black adder

... var namnet som kom för mig när jag började på en svart inte version men i alla fall nåt inspirerat av Rimfrost. Idag kom en vän förbi (han som gjort frimurarkulan jag advärtajsade här tidigare) och han sa Oh wow, vilken cool DNA-spiral!
Men DNA-spiral har jag redan kallat ett alster i friformspeyote, friformsnetting plus friform UNS (utan närmare specifikation). Så den får fortsätta heta Black adder, för sin ormighet och att den är lite barock eller i alla fall kostymfilmsmässig i sin guldighet och synlighet.
Blackadder är elva varv av E-type (stor rocaille) från Ghana (tack Lisa!), vanlig rocaille från Jablonex (jag vill åka till Tjeckien och köpa pärlor, nån gång...) och så Miyuki-trianglar från Japan/Zionesse (trianglar för att de fångar ljus bättre än vanliga pärlor, och därmed glittrar mer). Plus sisådär tjoget meter Fireline (slutade räkna till slut)... Låset är en bit onyx eller om det är jet, jag kommer faktiskt inte ihåg. Och så bara en pajad nål och två eller tre finger-i-stickningar, jag gör framsteg!
Det är två bilder för jag vände på halsbandet i skannern, så man ser båda "sidorna", helt enkelt...

4 kommentarer:

 1. WOW! Både glad och imponerad! :-) Ser framemot att bära min svarte orm.

  SvaraRadera
 2. elegant barockigt så där :). mycket fint! och muffen lika fascinerande söt som sig bör ;). och hur märklig blev inte den meningen *lol*? ska du inte skaffa dig en till låst blogg då ;). säger jag bara sådär. blir så nyfiken på bilderna du slutade ta! tycker att det är lite synd och är säker på att det går att kombinera. typ ge dig själv några timmars uteslutande fotovärldstid i veckan och använd kameran lite i farten bara resten av tiden :). och mammas hjärta... ja, jo, de tror att det är lite bättre. det är länge sedan som hon hade en infarkt och med medicin har det fungerat fram till i julas då. vet inte riktigt varför, men plötsligt hjälpte den inte längre. de har pratat om pacemaker (som ju är typiskt bra att det finns, men inget man önskar sin mamma egentligen. att hon ska behöva det, menar jag.), men just nu nöjt sig med att byta mediciner. så snällt av dig att fråga :). hoppas att det är mycket bättre med din makes mamma också.

  kram kram,

  SvaraRadera
 3. 1) Jag har två favoriter just nu. Ett halsband med ett minimunspel och ett med vampyrtänder som går att öppna och stänga.

  2) Foto för hela slanten. :)

  SvaraRadera