23 maj 2010

Pärlbesatt goes fabrikstillverkare...

När jag hade gjort de förra örhängena, som jag gillar men inte tror jag kommer att våga ha på mig med mindre än att jag ansar tofsen (och hur lät inte det då...) så hade jag fortfarande silvertråd, sten- och pärllådor och tänger framme. Varför inte göra ett par örhängen jag de facto VET att jag kommer att ha, örhängen jag tänkt på ett tag (formen) och nästan saknat? Ett par vardagsörhängen. Grå pärla, fast vardagen inte är särskilt grå i det pärlbesattska hushållet.

Sagt och gjort. Och jag är svinnöjd med dem. Silver, rundat runt en rulle med silkestråd. Och så en ganska stor sötvattenspärla, köpt i Italien samtidigt som de svarta pärlorna i okänd sten i örhängena från igår. Inte ens svårt, men riktigt riktigt snygga på. (De är förresten inte fullt så "vanliga" som de kanske ser ut, för det är tre centimenter mellan översta delen av bågen och lilla öglan som hänget tar stopp vid.) Ska bara snygga till ändarna på dem så är de prêtes à porter! Gäss!

3 kommentarer:

 1. Å hur fina var inte de då?! *gillar mycket*

  SvaraRadera
 2. Det är länge sen jag gick in här. Mycket nytt o se! Trevligt! Dessa är särdeles användbara. Det är kul att göra fantasifulla örhängen, visst, men de är inte alltid de mest praktiska, eller ens säljbara (om jag tänker på min roll i Hantverk i Ratan).

  SvaraRadera
 3. Jättesnygg form!

  Ibland blir jag liiiiite ledsen att jag inte använder örhängen.
  Men tanken på att göra någon som helst perforering av mig är fullständigt otänkbar!

  SvaraRadera